RF/SISU

Nya idéer får stöd för att sänka trösklar och få fler i rörelse

Dela

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel har beslutat att Basketbollförbundet, Tennisförbundet, Frisbeesportförbundet, Judoförbundet, Simförbundet, Friidrottsförbundet, Orienteringsförbundet och Brottningsförbundet får medel ur Rörelsefonden under år 2021. Samtliga initiativ underlättar för barn, unga och vuxna att idrotta och röra på sig.

Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån

– Att vi tillsammans med Svenska Spel kan möjliggöra nya idéer som utvecklar idrotten och gör den ännu mer tillgänglig är viktigt. Jag imponeras av förbund och föreningar som hittar kreativa sätt för unga och äldre att bibehålla glädjen och fortsätta idrotta, röra på sig och må bra. Arbetet med Tillsammans för fler i rörelse bidrar till idrottsrörelsens förändringsarbete, Strategi 2025 i och med att fler nås och fler motiveras att idrotta hela livet, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Rörelsefonden möjliggör projektidéer som sänker tröskeln till rörelse och medlen innebär till exempel att tre förbund samverkar i projekt Simma Hitta Spring, att succéprojektet Kvarterstennis får en uppföljning och att Judoförbundet kommer kunna erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.

– På Idrottsgalan i går, en kväll tillägnad idrottsrörelsen kändes det glädjande att få vara med och synliggöra det otroliga arbetet som specialidrottsförbunden gör för att skapa en idrottsrörelse där alla är välkomna, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

Sedan starten har närmare 25 miljoner kronor ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) beviljats. 2021 landar utbetalningen på drygt 3 miljoner kronor.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.      

Svenska Basketbollförbundet får medel för att sätta upp 1000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.

Svenska Brottningsförbundet får medel för att utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.

Svenska Frisbeesportförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.

Svenska Judoförbundet får medel för att erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.

Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet får medel för projektet Simma, Hitta, Spring. Tillsammans vill förbunden skapa en plattform där familjer gemensamt kan testa på nya olika idrotter.

Svenska Tennisförbundet får medel för att rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet
070-564 52 16


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum