Spanska Turistbyrån

Nya inreseregler till Spanien

Dela

Spanien accepterar inresa för resenärer från länder eller områden med risk för COVID-19 för de som tillhandahåller ett vaccinationsintyg. De som inte har ett vaccinationsintyg måste tillhandahålla ett negativt covid-19-resultat, dessa kan vara både godkända PCR-test samt antigentest.

Alla passagerare som anländer till Spanien med flyg eller båt, inklusive de som är på genomresa till andra länder, måste fylla i en hälsodeklaration innan de lämnar sitt ursprungsland. Detta görs via webbplatsen www.spth.gob.es eller med applikationen "Spain Travel Health" (SpTH), tillgänglig på Android och iOS. Efter att ha fyllt i hälsodeklarationen kommer SpTH att skapa en personlig QR-kod som resenären måste visa upp före ombordstigning, liksom i de hälsokontroller som utförs vid ankomst till Spanien.

Dessutom måste resenärer som reser från riskländer eller riskområden* (gäller för närvarande Sverige), tillhandahålla ett av följande dokument:

a) Vaccinationsintyg, som bekräftar att innehavaren har fått ett vaccin (enligt fullständigt vaccinationsschema) för COVID-19 minst 14 dagar i förväg. De accepterade vaccinerna kommer att vara de som godkänts av Europeiska läkemedelsmyndigheten och de som är nödgodkända av Världshälsoorganisationen.

b) Intyg på negativt covid-19-test, såsom PCR eller antigener, vilket anger det negativa resultatet av ett diagnostiskt test för aktiv COVID-19-infektion. Testet måste vara utfärdat inom 48 timmar före ankomst till Spanien.

c) Friskhetsintyg från dokumenterad covid-19-infektion, som bekräftar att innehavaren haft COVID-19 och nu är friskförklarad.

Intygen måste vara utfärdade på spanska, engelska, franska eller tyska. Om det inte är möjligt att erhålla dem på dessa språk måste dokumenten åtföljas av en översättning till spanska gjord av ett officiellt organ. Intyg utfärdade av de behöriga myndigheterna i ursprungslandet kommer att accepteras som giltiga samt EU:s digitala COVID-intyg när de träder i kraft.

Passagerare under tolv år är undantagna från att uppvisa ovan nämnda intyg. De måste dock kunna visa upp QR-koden som erhållits efter att ha fyllt i hälsodeklarationen SpTH.

Mer detaljer om regler för inresa till Spanien: bit.ly/2RE9XIg.

Se mer information om hur man reser säkert på travelsafe.spain.info.

(*) Listan över "riskländer och riskområden" samt kriterierna för dessa publiceras på webbplatsen för det spanska hälsovårdsministeriet: www.mscbs.gob.es samt på SpTH-webbplatsen www.spth.gob.es.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum