Svenska kyrkan

Nya kyrkohandboken publicerad på webben

Dela

Den nya "Kyrkohandbok för Svenska kyrkan" tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj 2018. Handbokens tre böcker, Huvudvolym, Musikvolym och Missale, trycks under våren. De har nu publicerats som pdf-filer på kyrkohandbokens webbplats.

Handbokens Huvudvolym, Musikvolym samt Missale finns för nedladdning här:

I pdf-filerna är vissa liturgiska sånger maskade, eftersom förhandling fortfarande pågår med upphovsinnehavare. Dessa sånger finns i Den Svenska psalmboken, och kommer att tryckas i kyrkohandboken som finns för leverans från mitten av mars.

Webbverktyget med den nya kyrkohandboken beräknas vara färdigt den 1 april 2018.

Upphovsrättsskyddad
Kyrkohandboken och de enskilda verk som ingår i kyrkohandboken skyddas av upphovsrätt, som innehas av ©Trossamfundet Svenska kyrkan, 2018. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Församlingar har rätt att kopiera handboken för arbetet med gudstjänster.

Läs mer: www.svenskakyrkan.se/kyrkohandboken

Nyckelord

Kontakter

Ewa AlmqvistPressekreterare

Presskontakt för kyrkomöte, kyrkostyrelse, barn/unga, internationellt arbete (katastrofarbete + regionarbete), generalsekreteraren, kyrkorätt, kyrkohandboken, jourhavande präst mm.

018-16 96 77ewa.almqvist@svenskakyrkan.se

Bilder

Länkar

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Kyrkohandboken innehåller ordningar för gudstjänster, till exempel högmässa, dopgudstjänst och vigselgudstjänst.

Samtidigt som kyrkomötet röstade ja till att anta den nya kyrkohandboken, den 23 november 2017, gav kyrkomötet i uppdrag till kyrkostyrelsen att arbeta vidare med gudstjänstens musik.  Kyrkostyrelsen ska ta fram kompletterande musik till Gudstjänstmusik A, B och C i den nya kyrkohandboken.

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast13.2.2019 07:43:56Pressmeddelande

En rabbin, en tidigare partiledare och en docent i filosofi – det är några av vinterns gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen". Sammanlagt är fyra avsnitt inplanerade i februari och mars, det första finns nu tillgängligt i vanliga poddkanaler. Det är ett samtal med författaren och samhällsdebattören Anders Wijkman om hur viktigt civilsamhället är i klimatfrågan, att det behövs en reformation av ekonomin, och om den svårfångade balansen mellan hot och hopp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum