Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Nya svenska rekord i vattenskidor av både Elliot & Tuva-Lisa!

Dela

Under den gångna helgen har både Elliot Westlund och Tuva-Lisa Ronnerfors briljerat och satt nya svenska rekord, Elliot i hopp i USA och Tuva-Lisa i slalom i Norge!

Elliot levererade direkt i sin första tävling för säsongen, Fluid Summer Showdown, på Ski Fluid i Florida, USA med det fenomenala hoppresultatet 53,4 meter vilket är nytt svenskt rekord i U-17 klassen. Elliot hade en fin svit av hopp eller vad sägs om 51,1 följt av 51,9 och till sist det längsta på hela 53,4 meter. Även i slalom visade han god form slog till med ett nytt personbästa, 3,00/58/11,25. Se alla resultat från denna tävling HÄR.

Tuva-Lisa Ronnerfors visade att även hon redan är i toppform och putsade under Slåstad Open, SIAP, Norge sitt eget slalomrekord i U-14 klassen med 1,5 boj. Det nya rekordet lyder nu på 2,00/52/12,00. Resultat räckte självfallet även till seger i själva tävlingen. Se alla resultat från denna tävling HÄR.

Både Tuva-Lisa och Elliot har dubbla idrottskarriärer och är så att säga på skidor året runt. På sommaren horisontalt på vatten och på vintern vertikalt och då på snö.

Tuva-Lisa inledde sin säsong på vattnet innan den på snö riktigt hade avslutats och varvade framgångsrikt träning både på vatten och snö under april månad. Efter en alpinsäsong med fina placeringar i flera större tävlingar åkte Tuva-Lisa till Waterski Italy och tränade under ledning av Tomas Gustafsson. Efter ett bra och kvalitativt träningsläger i Italien kom hon hem laddad för en sommar på sjöar runtomkring Sverige. Att slå till med ett nytt imponerande svenskt rekord, direkt i början av en ny säsong, vittnar om att kombinationen vatten och snö fungerar optimalt för Tuva-Lisa.

Efter en intensiv vinter i den alpina cirkusen samt avslutade studier i åk 9 kom Elliot i gång relativt sent med vattenskidåkningen denna säsong. Träningslägret hos Kyle Eade på Ski Fluid i Florida under tidig vår fick skjutas fram till efter skolavslutningen till förmån för ett alpint upptaktsläger i Norge tillsammans med Malungs skidgymnasium. Bevisligen har detta på inget vis inverkat negativt på Elliots vattenskidåkning, snarare tvärtom.

Elliot kommer till hösten att påbörja gymnasiestudier vid RIG Alpint i Malung och tränar hårt inför både detta och stundande mästerskapstävlingar på vatten. Mängder av fys-pass har redan avklarats vilket skapat fina förutsättningar för honom oavsett om han åker på snö eller vatten. Fysträningen kommer naturligtvis att fortsätta vara en stor och viktig del för hans fortsättning som elitatlet inom båda sporterna.

Jag tillsammans med min kollega Alice Andersson och hela SVWF gratulerar Tuva-Lisa och Elliot till en fantastisk inledning på vattenskidsäsongen 2022 och önskar Stort Lycka till med återstoden.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10B
302 31 Halmstad

https://www.vattenskidor.org/

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum