Volkswagen Personbilar

Nya Volkswagen T-Cross får fem stjärnor i Euro NCAP

Dela

Euro NCAP har tilldelat nya T-Cross högsta möjliga betyg, fem stjärnor. Den senaste medlemmen i Volkswagen-familjen gjorde utmärkt ifrån sig i alla kategorier av de krävande säkerhetstesterna.

Toppbetyg för T-Cross i Euro NCAP.
Toppbetyg för T-Cross i Euro NCAP.

Det övergripande femstjärniga betyget innebär att T-Cross uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och att bilen därmed kan betraktas som ett särskilt säkert val. Samtidigt visar Volkswagen att högsta säkerhet inte är en fråga om bilklasser.

Volkswagens minsta SUV får mycket bra resultat i alla fyra enskilda Euro NCAP-kategorier. I kategorin "Skydd av vuxna" når bilen upp till 97 procent av det maximala betyget. Endast få bilar når upp till detta höga betyg, vilket visar att en mindre SUV kan mäta sig med större modeller. Det mycket höga betyget 86 procent för ”Skydd av barn” understryker hur säker T-Cross är för familjer.

I kategorin ”Förarassistanssystem” betygsattes T-Cross till 80 procent, vilket är klart bättre än den tidigare standarden för den här bilklassen. Det höga betyget på 81 % i kategorin ”Oskyddade trafikanter”, uppnåddes genom en framgångsrik kombination av den standardmonterade nödbromsfunktionen relaterad till fotgängare och cyklister samt av bilens höga passiva säkerhet för oskyddade trafikanter.

Många assistanssystem som standard

T-Cross är utrustad med en hel svit av säkerhetsdetaljer som tidigare var reserverade för betydligt större bilar. Förutom sitt effektiva kollisionsskydd och exemplariska passagerarskydd, är bilen utrustad med en ovanligt stor uppsättning assistanssystem som alla är konstruerade för att minska risken för en kollision och öka komforten för föraren.

Hit hör som svensk standard närområdesövervakningen Front Assist med Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning) och City Emergency Brake (autobroms), spårhållningsassistenten Lane Assist, filbytesassistenten Blind Spot Sensor med Rear Traffic Alert, Hill Start Assist för enklare start i backe, proaktiva passagerarskyddsystem och trötthetsvarnare.

Bland tillvalen finns parkeringssensorer fram och bak, parkeringsassistenten Park Assist och radarbaserade adaptiva farthållaren ACC (standard i GT-versionerna).

Viktigt riktmärke för fordonssäkerhet i Europa

Den oberoende europeiska konsumentskyddsorganisationen Euro NCAP (European New Car Assessment Program) har varit ett strikt riktmärke för säkerhetsnivån för nya fordon i Europa de senaste 20 åren. Antalet stjärnor i testerna ses som den viktigaste standarden för bilsäkerhet.

Testprogrammets kriterier har blivit allt strängare och innehåller till exempel olika kollisionsscenarier (inklusive frontalkrock med aluminiumbarriär vid 64 km/h och 40 procent överlappning, krock i sidan på bilen vid 50 km/h, stolpkrock vid 32 km/h) och strängare krav när det gäller standardutrustade förarassistanssystem.

Mer information

Alla detaljer om testförfarandet är offentligt tillgängliga på www.euroncap.com

Resultaten för T-Cross, inklusive film, finns här:
www.euroncap.com/sv/results/vw/t-cross/35883

Euro NCAP testar T-Cross

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Toppbetyg för T-Cross i Euro NCAP.
Toppbetyg för T-Cross i Euro NCAP.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Premiär för nya Volkswagen e-up! – nu med längre räckvidd och lägre pris13.9.2019 12:08:47 CESTPressmeddelande

På bilsalongen i Frankfurt, 10-22 september, premiärvisar Volkswagen den senaste versionen av eldrivna e-up!. Den smidiga bilen är idealisk i staden och att pendla med. 70 % högre batterikapacitet ger nu en räckvidd upp till 260 km. Med e-up! gör Volkswagen också e-mobiliteten överkomlig för fler. Grundpriset i Sverige startar på 273 600 kronor, innan avdragen klimatbonus, vilket är ett lägre grundpris jämfört med föregångaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum