Dramaten

Nyanlända ungdomar gör läsning av Daniel Yousefis bok Den åttonde kontinenten

Dela

Sedan 2015 drivs det en ideell teatergrupp för nyanlända ungdomar i Dramatens lokaler. Den 2 april gör gruppen en läsning av Daniel Yousefis debutbok Den åttonde kontinenten som är en dokumentär-poetisk skildring av flyktingkrisen i Europa.

Teatergrupp för nyanlända gör läsning  på Dramaten. Foto: Dramaten/pressbild
Teatergrupp för nyanlända gör läsning på Dramaten. Foto: Dramaten/pressbild

Den åttonde kontinenten är en plats som inte finns, men där miljontals människor på flykt ändå befinner sig. Daniel Yousefi skildrar flyktingkrisen med avskalade poetiska bilder blandat med intervjuer, samtal och reportageliknande berättelser från flyktingläger i södra Europa. De personliga historierna vävs samman. Tillsammans bildar de olika rösterna ett rop, en vädjan.

Daniel Yousefi, född 1989, är uppvuxen utanför Östersund och bor i dag i Stockholm. Under 2016 anslöt han sig till olika volontärorganisationer för att verka som tolk i flyktingläger i Grekland och Turkiet. Han har tidigare studerat dramatik och skönlitteratur på Biskops Arnös Författarskola. Den åttonde kontinenten utkommer den 26 mars på Albert Bonniers Förlag.

Teatergruppen för nyanlända ungdomar initierades och drivs av David Fukamachi Regnfors, Hamadi Khemiri, Jonathan Silén och Malin Janlöv. Gruppen har tidigare gjort föreställningen Processer, inspirerad av Franz Kafkas roman Processen samt de deltagandes egna erfarenheter. Föreställningen spelades vid fem tillfällen på Målarsalen under 2018.

Medverkande: Mujgan Ahmadi , Nasim Hosseini, Majid Husseini, Negin Mirzad, Hussein Mohammadi , Ali Motaghi, Mohammad Navazani (assisterande gruppledare), Negar Rezazadeh och Sanaz Sharifi.

Regi
David Fukamachi Regnfors, Hamadi Khemiri

En produktion från Dramaten& i samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Den åttonde kontinenten, den 2 april, Målarsalen.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Teatergrupp för nyanlända gör läsning  på Dramaten. Foto: Dramaten/pressbild
Teatergrupp för nyanlända gör läsning på Dramaten. Foto: Dramaten/pressbild
Ladda ned bild
Daniel Yousefi. Foto: Joakim Rolandsson
Daniel Yousefi. Foto: Joakim Rolandsson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum