Ving Sverige AB

Nyhet! Ving lanserar Bilbao

Dela

Den nordspanska staden Bilbao lockar med det glittrande Guggenheim-museet, Museo de Bellas Artes, breda boulevarder och ett utmärkt utbud av nöjen och restauranger. Till Bilbao erbjuder Ving flexibla resor året om och med denna spanska nyhet inräknad i programmet, har Ving resor till inte mindre än 62 städer, runt om i världen.

Hotell Petit Palace Arena, Vings bildarkiv.
 

En weekend i Bilbao kan bjuda på allt från kulturella upplevelser, strövtåg i Casco Viejo som är den gamla delen av staden och nattliga nöjen. Eller varför inte uppleva en konsert eller en av Athletic Bilbaos hemmamatcher.

- Bilbao är först och främst en stad med lokal atmosfär även om allt fler turister hittar dit. Efter det obligatoriska besöket på Guggenheim-museet föreslår jag en bar- och matrunda för att prova på alla goda baskiska specialiteter både vad det gäller mat och dryck, säger Anna Hagberg, tf. informationschef på Ving.

Bilbao
Bilbao har en livlig och blomstrande stadskärna, med breda boulevarder, lummiga parker och massor av billiga och utmärkta restauranger och barer. Den livliga hamnen, som är en av Spaniens viktigaste, och den gamla stadsdelen Casco Viejo, ska man inte missa. Inte heller La Ribera, en av landets största matmarknader eller ett strövtåg genom trånga gator med vackra hus. Ett besök på Guggenheim-museet är lika självklart som ett på Museo de Bellas Artes, med verk av spanska klassiker som Goya och El Greco. Bilbao är en stad som är som gjord för att promenera i och eftersom stadens centrum ligger i en dalgång mellan omgivande berg är det inte särskilt kuperat och ganska kompakt, vilket gör att man kan se mycket utan att anstränga sig alltför mycket.

Vings hotell i Bilbao
Ving erbjuder ett drygt tjugotal hotell, de flesta med centralt läge och promenadavstånd till både de äldre delarna av staden, Guggenheimmuseet och den vackra katedralen. 

Prisexempel
Flyg t/r Stockholm-Bilbao, avresa 11 april 2018. Boende på hotell Petit Palace Arena i dubbelrum i tre nätter. 3 501 kr/person.

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta: Barbro Holmberg, informatör Ving, tel 0709-513023, barbro.holmberg@ving.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum