Spanska Turistbyrån

Nyheter! Flygförbindelser mellan Sverige och Spanien förstärks

Dela

Spanien kommer närmare Sverige med nya rutter till Barcelona från Göteborg och Stockholm. Antalet flygningar från Sverige till Alicante, Malaga och Palma de Mallorca ökar också i antal.

Både SAS och Vueling planerar att stärka sina rutter mellan Sverige och Spanien. Det spanska flygbolaget Vueling Airlines återstartar sin rutt mellan Barcelona och Göteborg Landvetter Flygplats. Efter avbrottet hösten 2019 kommer Vueling från och med den 11 juni att återuppta flyglinjen till Barcelona, med två avgångar per vecka, fredagar och söndagar. Anslutande flyg från Vuelings flyghub på Barcelonas internationella flygplats - El Prat (BCN), möjliggör för svenska resenärer att nå mer än 15 destinationer i Spanien.

Förutom rutten från Göteborg Landvetter Flygplats som lanseras i juni, kommer Vueling att erbjuda dagliga nonstop flygningar från Stockholm Arlanda Flygplats till Barcelona. Ta reda på mer information här: www.swedavia.se

SAS planerar också att under våren och sommaren 2021 öppna 180 direktlinjer från Skandinavien till Europa, under förutsättning att resebegränsningarna har minskat. Speciellt från svenska destinationer kommer SAS att öka antalet avgångar till Alicante, Malaga och Mallorca. SAS kommer också att öppna en ny linje med avgångar från Stockholm till Barcelona med start påsken 2021. 

Enligt SAS ökar nu efterfrågan på flygresor successivt, speciellt till varmare destinationer. Även under rådande omständigheter med nuvarande reserestriktioner på grund av Covid-19, finns det hopp om att dessa kommer att minskas när vaccinationsgraden har ökat i omfattning och smittspridningen har avtagit.

Ta reda på mer information här: Hit flyger SAS i vår och sommar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum