Spanska Turistbyrån

Nyheter vid inresa till Spanien. Ny kampanj: "Travel safe".

Dela

Nyheter om covid-bestämmelser för att resa till Spanien: Barn under 6 år är nu undantagna kravet på PCR-prov. Resande med flyg eller båt till Spanien kan nu även presentera en ny typ av prov. Beviset kan även vara författat på tyska och franska. Turespana lanserar en ny kampanj om att resa tryggt.

Vid flyg- eller båtresa till Spanien ska en hälsodeklaration fyllas i. Alla som ankommer till Spanien från högriskländer behöver även kunna visa upp ett negativt covid-19-test. I dagsläget inkluderar detta Sverige. Barn under sex år är undantagna regeln. Se information från det spanska hälsoministeriet här: mscbs.gob.es.

Testet måste vara antingen ett sk. PCR-prov eller ett sk. TMA. Provet ska göras inom 72 timmar före ankomst till Spanien. Resultatet måste styrkas med originalintyg, i pappersformat eller digitalt, på spanska, engelska, franska eller tyska.

Turespana påbörjar en kommunikationstrategi med mottot "Travel Safe”. Som en del av kampanjen startar man en hemsida med information om allmänna bestämmelser samt om hur det ser ut på olika delar av Spanien. Det finns också indelningar med rekommendationer baserade på vilken resa man önskar genomföra, cityturism, sol och bad etc.

Kampanjen har två mäl: att informera om rekommendationer och bestämmelser för att resa tryggt och att inspirera resenärer att göra trygga val. Om du vill veta mer: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum