Svenskt Trä

Nytt beräkningsprogram i webbapplikationen Trärådhuset

Dela

Allt fler tar hjälp av digitala verktyg för att dimensionera och konstruera sina byggprojekt. Branschorganisationen Svenskt Träs digitala webbapplikation Trärådhuset har därför uppdaterats med nya hjälpmedel.

- Vi ser att allt fler vill använda digitala hjälpredor när de bygger i trä. Det är därför mycket viktigt att våra digitala verktyg hålls kontinuerligt uppdaterade. Nu har Trärådhuset uppdaterats med bland annat ett nytt beräkningsverktyg som kommer att underlätta för många, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

De allra senaste hjälpmedlen i webbapplikationen är nya funktioner inom area-, mantelarea-, volym- och vinkelberäkningar samt taklutningar. Med dessa verktyg kan till exempel arean för ett nytt golv eller längden på en överram till en takstol beräknas. I slutet av 2018 ändrade Boverket sina anvisningar gällande bygglov av solfångare, uppstickande byggdel (till exempel skorsten och antenn), burspråk och balkonger. Även bygglovsmodulen i Trärådhuset uppdaterades därför tidigt i januari 2019 efter Boverkets nya förslag.

- Det ska vara enkelt att bygga rätt med trä och vi vill därför tillhandahålla lättillgängliga och kostnadsfria applikationer, webbsidor, instruktioner och publikationer för att visa detta, säger Johan Fröbel.

Om Trärådhuset
Trärådhuset är en webbapplikation från Svenskt Trä för dig som är mån om att bygga rätt. I Trädrådhuset kan du få hjälp med relevanta konstruktionsdetaljer, du kan designa med trä och skapa något unikt med färg och form i vårt designverktyg – interiört eller exteriört. Få information och lär dig det mesta om bygglov samt även få exempel på virkesdimensioner och kvaliteter för virke, skruv, spik och beslag. Dessutom kan du hitta många intressanta byggtips för dina byggprojekt i trädgården. Trärådhuset är anpassad för smartphones och surfplattor för att det ska vara enkelt för alla byggare att använda den – även direkt på byggarbetsplatsen.

Pressbilder

För mer information:
Johan Fröbel, chef teknik och distribution, Svenskt Trä
+46 8 762 79 68, johan.frobel@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Limträ handlar om stora intryck, små avtryck och vilka värderingar man vill lämna efter sig4.6.2020 09:25:04 CESTPressmeddelande

Limträ fungerar lika bra i miljöer där en naturlig träkänsla eftersträvas som i dolda konstruktioner. I Sverige har vi använt detta starka och miljösmarta konstruktionsmaterial i över 100 år. Många av limträbyggnaderna från förr är idag beundrade för både sin form och hållbarhet. Det bevisar att kvalitet aldrig blir omodernt och kan vara ett tecken på att framtidens byggnader också kommer att bestå mest av trä.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum