Svenska Orienteringsförbundet

Nytt orienteringsmagasin ute nu

Dela
Nu är Orienteraren här - ett magasin för alla som gillar orientering.
Det allra första numret av Orienteraren. Landslagslöparen Lina Strand syns på omslaget.
Det allra första numret av Orienteraren. Landslagslöparen Lina Strand syns på omslaget.

Det första numret av Orienteraren har precis lämnat tryckeriet och laddats upp som e-tidning. Under vintern och våren har ett intensivt omgörningsarbete pågått av Svenska Orienteringsförbundets tidning, tidigare Skogssport.

– Tidningen var i behov av en uppfräschning och vi har både gjort om layouten och även till stor del innehållsupplägget. Då blev det också naturligt med ett namnbyte för att bättre beskriva vad tidningen handlar om och till vilka den riktar sig, säger Caroline Karlsson, kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Tidningens fokus kommer vara på tävlingar, landslagen inom de olika orienteringsdisciplinerna, föreningsliv, kartanalyser och andra spännande reportage. Målsättningen är att fler ska upptäcka tidningen utöver dem som är inbitna orienterare.  

– Vi hoppas att innehållet också ska intressera dem som håller på med Hittaut eller har upptäckt orientering via tv-sändningarna och vill veta mer, säger Caroline Karlsson. 

I det första numret möter du Tove Alexandersson, som berättar om sin uppladdning inför orienteringssäsongen med en framgångsrik säsong inom skidalpinism bakom sig. Du får också läsa ett längre reportage med landslagslöparen Lina Strand, där hon berättar hur hon kom tillbaka efter att pandemin fått henne att tappa både motivation och fysik. Schweiziskan Simona Aebersold har värvats till IFK Göteborg och vi träffar henne i den nya hemstaden. Dietist Emma Martner skriver om hälsa och träning, och i detta nummer är det fokus på vad man ska tänka på om man är vegetarian och tränar hårt. Vi träffar Marie-Louise Rasmusson och Anna Johansson som via Hittaut hittade till vidare till orienteringstävlingar. Dessutom bakom kulisserna på skidorienterings-VM och en rapport inför VM i mountainbikeorientering, som arrangeras i Falun i sommar.

Detta och mycket mer hittar du i det extratjocka premiärnumret av tidningen.

Här kan du logga in och läsa tidningen digitalt.

Kontakter

Bilder

Det allra första numret av Orienteraren. Landslagslöparen Lina Strand syns på omslaget.
Det allra första numret av Orienteraren. Landslagslöparen Lina Strand syns på omslaget.
Ladda ned bild

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.orientering.se

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum