Tekniska verken i Linköping

Nytt samarbetsavtal underlättar energieffektivisering

Dela

Tekniska verken har tecknat ett samarbetsavtal med Linköpingsföretaget Spotscale AB som, med hjälp av drönarbilder, skapar 3D-modeller av fastigheter. Dessutom går det att inkludera termografering som innebär att man kan upptäcka på vilka ställen en fastighet läcker värme. En tjänst som Tekniska verken nu kan erbjuda kunderna.

Spotscales lösning är en innovation som verkligen kan bidra till energiomställningen. Den är unik i sitt slag då drönarbilderna omvandlas till 3D-modeller som även kan användas i webbläsare. Kunden får tillgång till mjukvaran så att man i sin webbläsare kan komma åt sina 3D modeller där de kan zooma in var som helst och komma till en mycket hög upplösning blixtsnabbt. Genom värmeanalysen av fastigheter kan kunden se zoner med energiläckage i form av såväl värme som kyla. Underlaget gör det möjligt att optimera åtgärder för energieffektivisering.

- Vi vill kunna erbjuda våra kunder moderna tjänster som kan hjälpa dem att energieffektivisera och på det sättet bli mer resurseffektiva, säger Johanna Wittenfeldt, affärsutvecklare, Tekniska verken. Det ligger helt i linje med vårt fokus att tillsammans med våra kunder ta ansvar för att resurser nyttjas både hållbart och cirkulärt.

Värmefotografering (termografering) av fastigheter är inget nytt. Men genom att använda drönare istället för en värmekamera blir inspektionen både mer noggrann, tidseffektiv och kan göras från helt nya perspektiv och avstånd kring stora byggnader

- Vi är stolta över detta samarbete som gör att vi snabbare når rätt kunder som aktivt går mot att bli klimatneutrala säger Ludvig Emgård, vd Spotscale. Vår teknik möjliggör ett mer energieffektivt, och därmed mer hållbart, samhälle samtidigt som det för kunderna innebär kostnadsbesparingar.

För mer information, kontakta gärna:

Johanna Wittenfeldt, affärsutvecklare Tekniska verken, tel. 0736 – 96 82 17
Ludvig Emgård, VD Spotscale, tel. 070 – 587 79 86

Om Spotscale

Spotscale hjälper fastighetsägare effektivisera sin fastighetsförvaltning genom visualisering av fastigheter i fotorealistiska 3D-modeller. Med hjälp av modellen kan man inspektera, mäta och analysera utsidan av fastigheten och därmed enkelt se renoveringsbehov, dolda värmeläckage eller andra problem. Tekniken, baserad på AI och avancerade algoritmer, kan leda till stora kostnadsbesparingar. Spotscales kunder är bland annat Riksbyggen, Klövern samt Universitetssjukhuset i Linköping. Läs mer på www.spotscale.com

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum