Uppsala kommun

Ökad närvaro av vuxna på Gränbyskolan

Dela

Ett av målen i Handlingsplan Gränby Kvarngärdet är att öka närvaron av vuxna i skolan. Nu anställs husvärdar på Gränbyskolan för att möta upp behovet och bidra till en tryggare studiemiljö.

Fler vuxna ska bidra till lugnare studiemiljö.
Fler vuxna ska bidra till lugnare studiemiljö.

Handlingsplan Gränby Kvarngärdet har fem fokusområden, ett av dem är barn och unga. Målet är att barn och unga ska känna sig trygga, att de ska delta i fritidsaktiviteter, ha goda studieresultat och en meningsfull fritid.


För att nå målet behövs en rad insatser, bland annat att anställa fler vuxna i lärmiljöer. Under tisdagen började därför två husvärdar att arbeta på Gränbyskolan. Husvärdarna ska finnas till där de behövs och stötta med olika arbetsuppgifter.


Möjligheten att jobba som husvärd innebär även att utrikesfödda arbetssökande får möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden, skapa kontakter och få referenser. Att arbeta för att Uppsalas invånare ska kunna försörja sig själva är en tydlig del av kommunens mål och budget.

- Vi vet hur viktigt det är att ta steget in på arbetsmarknaden för att kunna knyta kontakter och öva svenska. Det här blir därför en av många viktiga insatser för ett tryggare Gränby och Kvarngärdet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Arbetet med att utöka närvaron av vuxna i skolorna fortsätter.
- Fler vuxna med tydliga roller bidrar till en tryggare studiemiljö för våra barn och unga, därför välkomnar vi husvärdar till Gränbyskolan, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fler vuxna ska bidra till lugnare studiemiljö.
Fler vuxna ska bidra till lugnare studiemiljö.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum