Uppsala kommun

Ökat stöd till resursenhet för elever med stort stödbehov

Dela

Uppsala kommun höjer ersättningsbeloppet med 50 procent till de resursenheter och resursskolor i Uppsala kommun som har elever med särskilt stora stödbehov. Det har utbildningsnämnden beslutat. Höjningen gäller retroaktivt från 1 januari 2022.

Foto: Cecilia Möller/Johner
Foto: Cecilia Möller/Johner

Inför 2022 införde Uppsala kommun en ny finansieringsmodell som ska förbättra de ekonomiska villkoren för skolor och enheter som begränsar sitt mottagande till elever i omfattande behov av särskilt stöd och uppfyller kriterierna för ersättningen.

Syftet med den nya ersättningen är att kompensera för den högre lärartäthet och specialistkompetens som är nödvändig i verksamheten.

Resursenhetsersättningen är ett komplement till de övriga ersättningarna i skollagen och ska möjliggöra att elever med omfattande behov av särskilt stöd erbjuds en verksamhet som är organiserad för att möta deras behov.

– Vi har lyssnat på de berörda skolorna och höjer nu ersättningsbeloppet. Det här är en elevgrupp som behöver få mer rättvisa förutsättningar och bättre möjligheter att klara sin utbildning, säger utbildningsnämndens ordförande Jennie Claesson (L).

Under våren har två fristående skolor samt den kommunala grundskolans resursenheter ansökt och beviljats stödet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Cecilia Möller/Johner
Foto: Cecilia Möller/Johner
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum