RF/SISU

Parasportstipendium till Benny Jonsson i Kalmar FF

Dela
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.

Priset, som delas ut i samverkan med RF-SISU Småland och Parasport Småland, går till såväl enskilda utövare som ideella föreningar i Kalmar län som har utmärkt sig särskilt under året eller som har visioner för framtiden. Stipendiet är på 15 000 kr och delas ut årligen mellan 2021–2030 för att stödja och stimulera utvecklingen av parasportverksamhet.   

2021 års stipendiat är Benny Jonsson, en engagerad eldsjäl och sammanhållande ledare i Kalmar FF som idag bedriver ett parasportslag i fotboll sedan 3,5 år tillbaka. Han har ordnat cuper, sett till så att de aktiva fått åka på olika arrangemang, exempelvis Gotlandscupen där ett 20-tal fotbollsspelare deltog. Benny är lösningsorienterad och ser till att hitta finansiering till sina fotbollsspelare så alla kan vara med utan kostnader. Han ser till så att de aktiva får prova på flera olika idrottsaktiviteter. Men han ser även till så att de får testa på andra aktiviteter utöver idrottsaktiviteter för att stärka den sociala gemenskapen i gruppen, exempelvis gå på afterwork och delta i friluftsaktiviteter med mera. 

Stipendiet kommer att delas ut den 22 maj på Guldfågeln Arena när Kalmar FF spelar hemmamatch mot Djurgården.

För intervju kontakta: Benny Jonsson 070-320 53 72, benny.jonsson@wedholms.se

För mer information om stipendiet kontakta Johanna Svensk, RF-SISU Småland, 035-34 54 42, johanna.svensk@rfsisu.se

Länkar

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum