Dramaten

Performance Concert: Beatrice Eli – Showgirl

Dela

Popdivan Beatrice Eli intar Stora scenen för en Dramaten-exklusiv konsert den 12 december. Kvällen tar avstamp i showgirl-kulturen med extravagans både på scen och i salongen. Biljetterna släpps idag onsdagen den 26 september klockan 12.00.

Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson

I Beatrice Eli – Showgirl får vi höra både redan släppta låtar och helt ny musik, ackompanjerad av glitter och överraskningar – allt för att skapa en magisk kväll där varken artist eller publik uppmanas att hålla tillbaka. En show där ljus, kostym och dans smyckar Beatrice Elis musik.

Beatrice Eli – Showgirl är inte bara en konsert utan även en berättelse. En berättelse som slår tillbaka på tvivlet du känner när du blir förminskad, om drivet att fortsätta framåt, om skörheten och skönheten i den. Beatrice Eli – Showgirl är en berättelse som börjar redan i entrén, var den slutar återstår att se, berättar Beatrice Eli.

Beatrice Eli tog hela landet med storm 2014 med sitt debutalbum Die Another Day. Albumet blev kritikerrosat i både svensk och internationell press, erövrade förstaplatsen på Itunes svenska albumlista och året därpå blev Beatrice utsedd till ”Årets Pop” på P3 Guld. Hon har också fått stipendium från Svenska Musikförläggarföreningen (2014) samt erhållit pris för ”Bästa Nykomling” från Dagens Nyheters Kulturpris under kategorin ”Musik” 2015.

Medverkande: Beatrice Eli med tre musiker och tre dansare.

Performance Concert
Är ett nytt format inom Dramaten& där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell konsert i ett nytt publikmöte.

Ges inom ramen för Dramaten&.

Beatrice Eli – Showgirl, urpremiär den 12 december, Stora scenen.

Beatrice Eli - Careful

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum