Dramaten

Performance Concert: Beatrice Eli – Showgirl

Dela

Popdivan Beatrice Eli intar Stora scenen för en Dramaten-exklusiv konsert den 12 december. Kvällen tar avstamp i showgirl-kulturen med extravagans både på scen och i salongen. Biljetterna släpps idag onsdagen den 26 september klockan 12.00.

Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson

I Beatrice Eli – Showgirl får vi höra både redan släppta låtar och helt ny musik, ackompanjerad av glitter och överraskningar – allt för att skapa en magisk kväll där varken artist eller publik uppmanas att hålla tillbaka. En show där ljus, kostym och dans smyckar Beatrice Elis musik.

Beatrice Eli – Showgirl är inte bara en konsert utan även en berättelse. En berättelse som slår tillbaka på tvivlet du känner när du blir förminskad, om drivet att fortsätta framåt, om skörheten och skönheten i den. Beatrice Eli – Showgirl är en berättelse som börjar redan i entrén, var den slutar återstår att se, berättar Beatrice Eli.

Beatrice Eli tog hela landet med storm 2014 med sitt debutalbum Die Another Day. Albumet blev kritikerrosat i både svensk och internationell press, erövrade förstaplatsen på Itunes svenska albumlista och året därpå blev Beatrice utsedd till ”Årets Pop” på P3 Guld. Hon har också fått stipendium från Svenska Musikförläggarföreningen (2014) samt erhållit pris för ”Bästa Nykomling” från Dagens Nyheters Kulturpris under kategorin ”Musik” 2015.

Medverkande: Beatrice Eli med tre musiker och tre dansare.

Performance Concert
Är ett nytt format inom Dramaten& där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell konsert i ett nytt publikmöte.

Ges inom ramen för Dramaten&.

Beatrice Eli – Showgirl, urpremiär den 12 december, Stora scenen.

Beatrice Eli - Careful

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Beatrice Eli. Foto: Frida Vega Salomonsson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum