RF/SISU

Politiker i samtal om idrotten i Växjö

Dela
Hur mår idrotten i Växjö? Vilka behov finns för att stärka den lokala föreningsidrotten? I ett panelsamtal den 16 maj diskuterar kommunens politiker den lokala idrottens heta frågor inför höstens val.

Den 11 september är det allmänna val i Sverige. Föreningsidrotten är stor och betydelsefull i Växjö. Dagligen idrottar exempelvis över 1 300 barn och unga (2021). Året om!

Men vad tycker partierna i Växjö om idrotten? Vilka behov finns för att stärka den lokala föreningsidrotten? I ett panelsamtal diskuterar Växjö-politiker från samtliga partier tre heta frågor inför höstens val.

  • Stöd till idrottsrörelsen för att hantera följdverkningarna av pandemin
  • Idrottsanläggningar och idrottsmiljöer
  • Idrottens roll i folkhälsan

Moderator är Marie Hedberg, Linnéuniversitetet och ledamot i Riksidrottsstyrelsen.

Kommunens idrottsföreningar, och andra intresserade, är välkomna och har möjligheten att ställa egna frågor.

– Initiativet till det idrottspolitiska panelsamtalet kom från föreningar efter Idrottsforum som genomfördes i höstas och som var en uppskattad mötesplats mellan föreningarna och politikerna. Nu efterfrågades möjlighet till dialog innan valet, vilket vi tillsammans med RF-SISU Småland nappade på. Den idrottspolitiska paneldialogen ger föreningarna möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av idrotten i Växjö kommun genom att ställa frågor direkt till politikerna. Glädjande är att det är bra uppslutning från politikerna så vi ser fram emot en givande dialog, säger Jessica Råhlin på kultur- och fritidsförvaltningen.

AnnaLena Aronsson på RF-SISU Småland är inne på samma linje:

– Det skall bli väldigt spännande att tillsammans med föreningslivet föra en dialog med Växjö kommuns politiker, för att höra vilket stöd de kommer att ge föreningslivet framåt, i allt från idrottsanläggningar och idrottsmiljöer till folkhälsofrågor och följderna av pandemin.

Fakta

Dag och tid: Måndag 16 maj, 18.00–20.00

Plats: Elite Stadshotellet, Växjö

Arrangörer: RF-SISU Småland och Växjö kommun

Kontaktpersoner: AnnaLena Aronsson, RF-SISU Småland, tfn 070-450 54 24 och Jessica Råhlin, kultur- och fritidsförvaltningen, Växjö kommun, tfn 0470-411 72

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum