Svenska Friidrottsförbundet

Positivt besked om Finnkampen

Dela

Än lever hoppet för Finnkampen 2020. Finska regeringen ska utreda frågan vidare de närmaste dagarna om hur idrottsevenemang Finnkampen ska kunna arrangeras på ett säkert sätt.

Under den här veckan var det meningen att ett slutgiltigt besked om Finnkampen i Tammerfors skulle komma. Beskedet är: att det fortfarande jobbas för att genomföra landskampen 5-6 september.

Finska regeringen ska nu de närmaste utreda hur flera större arrangemang som påverkas av gränsrestriktioner ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Finnkampen i friidrott är ett av de arranemangen som åsyftas. Det gör att det planerade styrelsemötet på finska friidrottsförbundet flyttas fram till efter beskedet från arbetsgruppen.

Finska friidrottsförbundet meddelar att besked väntas i början av nästa vecka.

- Vi ser det naturligtvis väldigt positivt att drömmen om Finnkampen 2020 fortfarande lever. Det här visar också på vilken status Finnkampen som evenemang har i båda länderna, säger Förbundsordförande Johan Storåkers.

- Vi har tillsammans med Finska förbundet verkligen jobbat stenhårt för att hitta möjligheter att genomföra Finnkampen och gjort det med gemensam respekt för den situation som råder, säger Generalsekreterare Stefan Olsson.

För frågor om arrangemanget, kontakta:
Stefan Olsson, Generalsekreterare: 0703-49 21 41
Johan Storåkers, Ordförande Förbundsstyrelsen: 0709-40 78 75

För idrottsliga frågor, kontakta:
Karin Torneklint, Förbundskapten: 0706-70 60 42

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum