Blodomloppet

Premiär för Blodomloppet i Växjö

Dela

Den 7 september är det dags för det första Blodomloppet i Växjö. Sveriges största motionsloppsserie lockade över 100 000 deltagare varje år innan pandemin. Det är ett viktigt arrangemang för att uppmärksamma vikten av blodgivning.

Blodomloppet skulle genomförts i Växjö för första gången redan 2020. Men på grund av pandemin fick loppet i stället genomföras på distans. Men i år, den 7 september, arrangeras loppet för första gången på riktigt. Arrangörer är IFK Växjö tillsammans med organisationen GeBlod. Tävlingsledare Mikaela Wieslander Mayer tror att det kommer bli 400-500 deltagare vid premiären.

 - Alla våra arrangemang är väldigt viktiga för föreningens ekonomi så vi kan fortsätta erbjuda en bra verksamhet för våra friidrottande barn, ungdomar, juniorer och seniorer. Vi tycker dessutom att det är extra kul att få vara med och sprida budskapet om blodgivning. Att arrangera motionslopp bidrar även till folkhälsan då vi får många människor i rörelse, säger hon.

Blodomloppet har funnits i Sverige sedan 1993 och är ett initiativ av GeBlod, som representerar landets blodcentraler, för att uppmärksamma blodgivningen som är så viktig för att kunna genomföra operationer till exempel.

Det går att anmäla sig till både 5 km och 10 km, antingen för att springa eller promenera. Start och mål för samtliga lopp är i Linnéparken vid scenen. Blodomloppsbanans 10 km går sedan utmed sjön Trummens östra del, genom vackra slottsparken på Teleborg och avslutas utmed Växjösjöns västra sida. 5 kilometersbanan går runt Växjösjön med en liten avstickare och Micas Lilla Blodomlopp löps i Linnéparken.

Mer information om Blodomloppet.

Kontakter

Bilder

Om

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 18 orter runt om i landet och på distans. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Följ Blodomloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blodomloppet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum