Sida

Pressinbjudan: 30 år med FN:s barnkonvention

Dela

Välkommen till ett Development Talks som sätter fokus på barns rättigheter, och hur de genomförs, efterlevs och respekteras i dag.

När: tisdag 10 december 2019

Tid: 09:00-11:00 (registrering från 08:30)

Var: Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Program och mer info.

För 30 år sedan antogs barnkonventionen, och vid årsskiftet blir den svensk lag.

Som den mest erkända människorättskonventionen någonsin har den förändrat barns liv runtom i världen. Antalet barn som dör före fem års ålder har sedan dess halverats och andelen barn som inte börjar skolan har minskat med 40 procent. När världens ledare antog konventionen om barnets rättigheter i FN år 1989 gjorde de ett historiskt åtagande.

Men fortfarande får inte alla barn möjligheten att åtnjuta en trygg barndom, och många barn tvingas växa upp alltför fort. Fattigdom, ojämlikhet och diskriminering fortsätter att neka miljoner barn deras grundläggande rättigheter, och många dör av sjukdomar som kan behandlas eller förebyggas. Undernäring, våld, barnäktenskap och brist på kvalitativ undervisning fortsätter att hota barns hälsa och framtid, i en värld som i ökad grad präglas av konflikter och klimatförändringar. Samtidigt möter vi många unga människor med kraft och vilja att utkräva sina rättigheter, och ta kontroll över dem.

Anmäl dig till press@sida.se eller ring på 08-698 55 55

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Sida
Sida
Valhallavägen 199
105 25 Stockholm

08-698 50 00https://www.sida.se

För mer information kontakta Sidas pressansvariga på 08-698 55 55 eller press @ sida.se (https://www.sida.se)

Sida är Sveriges biståndsmyndighet och arbetar för att människor som lever i fattigdom själva ska kunna förbättra sina levnadsvillkor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sida

Finansjättar går samman i globalt nätverk – lovar biljontals dollar i investeringar för att nå de Globala målen.17.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

FN:s generalsekreterare António Guterres presenterar nu det nya globala nätverket för stora investerare, Global Investors for Sustainable Development, GISD. Det består av 30 vd:ar för några av världens största banker, investerare och finansiella aktörer. Under två års tid åtar de sig att arbeta för att frigöra biljontals dollar och satsa dem för att uppnå de Globala målen i Agenda 2030.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum