Arla

Pressinbjudan: Arla inviger innovationsgård

Dela
På Finngarne gård norr om Norrtälje kommer Arla att finansiera forskningsprojekt kring gårdsnära metoder som ökar mjölkproduktionens positiva miljöpåverkan, minskar klimatpåverkan och moderniserad teknik för bättre djuromsorg.
Välkomna till invigningen av Arlas innovationsgård, utanför Norrtälje.
Välkomna till invigningen av Arlas innovationsgård, utanför Norrtälje.

”Forskning och metodutveckling på gårdsnivån går för långsamt. Det finns klimat- och miljömässiga vinster att skörda genom nya sätt att arbeta. Nu öppnar Arla en innovationsgård där vi kommer att finansiera forskningsprojekt och samarbeta med bönder, forskare och kunder”, säger Lisa Ehde chef för Member & Agri Commercial Arla Sverige.

Datum: 8 oktober 2021

Klockan: 12:00

Vid invigningen medverkar:

  • Ibrahim Baylan, Näringsminister
  • Inger-Lise Sjöström och Jonas Carlgren, Styrelserepresentanter i Arla
  • Peder Tuborgh, Koncernchef Arla Foods
  • Kai Gyllström, vd Arla Sverige
  • Palle Borgström, ordförande LRF
  • Christian Nyrén, VD Stiftelsen Lantbruksforskning

Ackrediterade journalister är välkomna till gården eller delta via länk.

Anmälan till erik.bratthall@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Välkomna till invigningen av Arlas innovationsgård, utanför Norrtälje.
Välkomna till invigningen av Arlas innovationsgård, utanför Norrtälje.
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. Arlas mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Alarmerande undersökning – många unga föräldrar har inte råd med frukost till barnen25.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den senaste tiden har allt fler skolor larmat om att eleverna inte tycks få i sig tillräckligt med mat hemma. I en ny undersökning har Arla frågat föräldrar med barn i skolåldern för att få deras bild av situationen. Svaren visar att unga föräldrar har det tufft. Nästan var femte förälder i gruppen 18–34 år har inte råd att ge sina barn frukost varje dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum