Jernkontoret

Pressinbjudan ESTAD 2021 – samtal om en hållbar stålindustri globalt

Dela

Jernkontoret står i år värd för Europas största stålkonferens ESTAD 2021. Du som är en journalist eller arbetar inom politik eller på myndighet har chansen att lyssna på den inledande diskussionen om möjligheter och förutsättningar för en hållbar stålindustri – globalt. Ledande experter från Europa och Kina möts 30 augusti i Stockholm.

Stockholmsfoto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Stockholmsfoto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

ESTAD (The European Steel Technology and Application Days) 2021 genomförs i år som en hybridkonferens från Münchenbryggeriet i Stockholm, med deltagare både på plats och uppkopplade över hela världen.

Konferensen inleds den 30 augusti kl. 13.00 med talare på temat Steel and Sustainability - shaping a better future together. Du som är journalist eller arbetar inom politik eller på myndighet har chansen att delta digitalt och lyssna på den inledande diskussionen om möjligheter och förutsättningar för en hållbar stålindustri – globalt.

Gert Nilson, teknisk direktör, Jernkontoret, hälsar välkomna och inleder konferensen.

Adolfo Aiello, Director Climate and energy, Eurofer, förklarar hur stålindustrin i Europa påverkas av EU-kommissionens nya program Fit for 55.

Li Xinchuang, MPI, Kina, beskriver Kinas miljöpolitik och dess konsekvenser för stålindustrin i Kina.

Jonas Eriksson, VP Purchasing, Scania Trucks, delar med sig av hur och varför Scania efterfrågar "grönt" stål.

Martin Pei, Executive Vice President och CTO, SSAB, berättar om HYBRIT och den fossilfria utvecklingen i Sverige och Finland.

Samtalet med talarna kommer ske under ledning av moderator Karin Klingenstierna.

För mer information om hur du som arbetar inom media, myndighet eller politik kan delta kontakta Maja Boström, kommunikationsdirektör på Jernkontoret.

Läs mer på webbplatsen för ESTAD 2021.

Om ESTAD 2021 – Steel shapes a better future

ESTAD är en internationell konferens som fokuserar på de senaste trenderna och frågorna och ger en bred nätverks- och informationsplattform för utrustnings- och tjänsteleverantörer, ståltillverkare och forskare. Med över 70 olika sessioner, som pågår parallellt, får konferensdeltagarna ta del av nya idéer och utveckling samt om den senaste tekniken inom metallurgisk processteknik för järn- och stålproduktion, stålmaterial och ståltillämpning.

ESTAD hålls vartannat år och arrangeras gemensamt av Jernkontoret och dess motsvarigheter i Tyskland (Stahlinstitut VDEh), Österrike (ASMET) och Italien (AIM).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stockholmsfoto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Stockholmsfoto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Dokumentären "Beyond stål" synliggör kreatörer9.9.2021 06:45:00 CEST | Pressmeddelande

Idag har Jernkontorets dokumentärfilm ”Beyond Stål” premiär. I filmen, som är skapad tillsammans med modedesignern och stålentusiasten Naim Josefi, berättar en handfull kreatörer om sitt arbete med ett av världens häftigaste material – stålet. Filmen syftar till att lyfta en av de tillgångar som gjort att stålindustrin kunnat växa sig stark i Sverige: människor med rätt kompetens och mycket kreativitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum