Tekniska verken i LinköpingTekniska verken i LinköpingTekniska verken i Linköping

Pressinbjudan Rundabordssamtal om flytande biogas (LBG) i transportsektorn

Dela

I morgon onsdag den 13 februari bjuder Svensk Biogas i Linköping och Toyota Material Handling i Mjölby in till rundabordssamtal om flytande biogas (LBG) i transportsektorn.

Svensk Biogas i Linköping kommer under 2019 att etablera en publik tankstation för flytande biogas (LBG) och komprimerad biogas (CBG) i Mjölby, och därefter ytterligare en i Linköping. Scania, Volvo och Iveco har det senaste året lanserat lastbilsmodeller (410-460 hk) som drivs på LBG och/eller CBG. Alla fossilfria drivmedel behövs, och biogas är ett av de fossilfria drivmedlen som kommer ha en naturlig plats i fordonssektorn i framtiden.

Toyota Material Handlings produktion i Mjölby blir fossilfri efter sommaren 2019 då den fossila gasolen, som idag är det bränsle som primärt används för att driva tork- och härdugnar i målerierna, ersätts med flytande biogas. Nu tittar företaget även på vilka möjligheter som finns att köpa fossilfria transporter. 

Syftet med rundabordssamtalet är att samverka för att öka antalet fordon som drivs på biogas inom den tunga transportsektorn i regionen.
Vilka utmaningar finns? Vilka möjligheter medför biogas? Vad krävs för att våga satsa på transport med biogasdrivna lastbilar?
Hur kan vi tillsammans hjälpas åt att få till de 10 första lastbilarna med LBG-drift i regionen?

Media hälsas välkommen kl 12.30 - 13.00!

Datum: Onsdag 13 februari 2019
Plats:   Mjölby Stadshotell (vid Mjölby tågstation)

För mer information kontakta gärna:
Anna Lövsén, vd, Svensk Biogas, 013-20 81 91
anna.lovsen@tekniskaverken.sen

Agneta Ring, hållbarhetschef, Toyota Material Handling, 070-309 10 55
agneta.ring@toyota-industries.eu

Sara Anderberg, kommunikationschef, 073-078 91 34
Sara.Anderberg@toyota-industries.eu

Svensk Biogas i Linköping AB är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping AB (publ).

Nyckelord

Kontakter

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av 240 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum