Tysk-Svenska Handelskammaren

Pressinbjudan: Så kan Sverige öka takten mot en cirkulär ekonomi

Dela
Naturvårdsverket utreder åtgärder som ska förbättra förutsättningarna för kemisk återvinning. Hur ska Sverige kunna dra nytta av den nya tekniken, både miljömässigt och ekonomiskt? Och hur kan tysk-svenskt samarbete bidra till cirkulära plastflöden?

Med tyska och svenska talare från politik, näringsliv och myndigheter diskuterar vi den 10 november hur innovativ teknik, som kemisk återvinning, kan hjälpa samhället mot en cirkulär ekonomi och samtidigt placera Sverige i framkant av en ny global och hållbar industri. Vi får också ta del av det senaste från FN:s klimatmöte i Glasgow.
 

Webbinariet modereras av Sanna Balsvik och äger rum på engelska.
Det är kostnadsfritt och riktar sig till politiker, beslutsfattare inom näringslivet, representanter från myndigheter, medier och NGO:s.

Program för den 10/11, kl 10.30 - 11.45:

Välkommen – Malin Johansson, kommunikationschef, Tysk-Svenska Handelskammaren och Mark Meier, vd BASF Sverige och Vice President BASF Norden/Baltikum

The chemical industry towards net zero emissions
En global utblick över pågående klimatprojekt och på hur ny innovativ teknik kan påskynda den viktiga resan mot klimatneutralitet inom kemibranschen. Vi får också ta del av det senaste från FN:s klimatmöte i Glasgow.
Talare: Harald Pflanzl, Senior Vice President of North-West and Central Europe, BASF

Chemical recycling in Sweden – Update on the current situation
Hur långt har den pågående regeringsutredningen kommit?
Talare: Åsa Stenmarck, Material Flow Expert, Naturvårdsverket

Customer and consumer perspective of a circular economy for plastic
Orkla, Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll, om förutsättningarna för en mer hållbar utveckling av förpackningsmaterial.
Talare: Elna Hallgard, utvecklingschef förpackningar, Orkla Foods Sverige AB

We need to hurry up! – Modererad paneldiskussion
Hur kan regeringen skynda på investeringarna mot mer resurseffektiva plastflöden i Sverige? Hur kan regeringen och företagen arbeta tillsammans för att påskynda processen? Och hur kan tysk-svenska samarbeten bidra?
Medverkande: Riksdagsledamöterna Amanda Palmstierna (MP) och Rickard Nordin, (C) samt Elna Hallgard, Orkla och Mark Meier, BASF

Sanna Balsvik avrundar.

Evenemanget genomförs i samarbete med den tyska kemikoncernen BASF som i sin egen färdplan har högt ställda ambitioner avseende den cirkulära ekonomin.

Detta är ett webbinarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Med uppdrag att utveckla affärerna mellan Tyskland och Sverige

Tysk-Svenska Handelskammaren grundades 1951 och är den enda bilaterala handelskammaren för Tyskland och Sverige. Nätverket består av över 1200 tyska och svenska medlemsföretag och organisationen har sitt huvudsäte i Stockholm, med lokalkontor i Malmö och i Göteborg. Som medlemsorganisation med uppdrag att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige hjälper kammaren tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. Tjänsterna som erbjuds av de drygt 60 medarbetarna stäcker sig från marknadsetablering till skatt, juridik och redovisningstjänster. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK samarbetar Tysk-Svenska Handelskammaren med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Svenska elever sämst i Skandinavien på att lära sig tyska2.1.2024 12:15:00 CET | Pressmeddelande

Allt färre svenska elever läser andra främmande språk än engelska i skolan och språkutbudet krymper på många håll på grund av lärarbrist och för små elevgrupper. I jämförelse med de andra skandinaviska länderna är Sverige sämst i klassen. I Danmark läser 85 procent av grundskoleeleverna i 9:an tyska, motsvarande siffra i Norge är 25 procent medan i Sverige endast 17 procent av niondeklassarna läser tyska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye