Svensk Handel

Pressinbjudan: Svensk Handel presenterar årliga branschrapporten Läget i Handeln – med prognos över större delbranscher och fördjupning om handelns tjänster

Dela
Tisdagen den 17 maj presenteras rapporten Läget i Handeln som detta år innehåller nya prognoser över de största delbranscherna inom sällanköpsvaruhandeln fram till 2030. Utöver en överblick kring var handeln befinner sig idag, behandlas även trender, möjligheter och hot under åren som kommer.

Efter drygt två år av pandemi anades optimism inom många delar av handeln, men det oroliga omvärldsläget prövar nu åter branschen. Prisuppgångar på råvaror, brist på varor och hög inflation är utmaningar som drabbar handeln i stort och enligt rapporten kommer handeln i stort att gå ett tufft 2022 till mötes. Liksom under pandemin finns det en risk att framför allt ungdomars arbetsmarknad försvagas.

Rapporten presenterar också för första gången en fördjupad analys av handelns olika tjänsteerbjudanden. Med hjälp av nya siffror argumenteras för att tjänster som kompletterar det redan existerande utbudet kommer att bli en viktig del av handelns erbjudande under kommande år.

Tid: Tisdag 17 maj, kl 09:30-10:15

Plats: Svensk Handels hus, Regeringsgatan 60, Stockholm. Lokal: "Emporia"

Medverkar gör Svensk Handels vd Sofia Larsen och chefsekonom Johan Davidson.

För att närvara vid pressträffen, anmäl dig till viktor.schmidt@svenskhandel.se

Under dagen finns även möjlighet att göra intervjuer på plats.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Sofia Larsen. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum