Socialdemokraterna

Pressinbjudan till riksdagsseminarium – svensk musikpolitik

Dela

Christer Nylander (L) och Lawen Redar (S), ordförande respektive vice ordförande för kulturutskottet, bjuder in till ett unikt riksdagsseminarium om svensk musikpolitik.

Det är 30 år sedan Sveriges riksdag formulerade en entydig musikpolitik. Vi kallas internationellt för musiklandet Sverige. Men med digitalisering och globalisering har vi nu en bransch som i grunden har förändrats. Konkurrensen har hårdnat, satsning på talanger har minskat, kulturskolan utmanas i regioner och kommuner och våra livescener har svårt att gå runt. Vi behöver helt enkelt ett omtag och seminariet syftar till att få klarhet i vad politiken kan göra för att det svenska musiklivet ska stärkas.

Medverkande är Helena Wessman, rektor Kungliga Musikhögskolan, Eric Sjöström, ordf El Sistema, Jarl Bertil Lorensson, Kulturskolerådet, Cecilia Wallerstedt, docent Göteborgs Universitet, Nina Björby, Regional musik i Sverige, Ludvig Werner, IFPI, Calle Nathanson, Ideell kulturallians, Karin Inde, Svensk Jazz och talesperson för musiklivets upprop ”Ett musikliv för alla”.

Datum: Onsdag 6 november

Tid: 10:00 – 12:00

Plats: Andrakammarsalen, Sveriges riksdag

Kom i god tid för att hinna med säkerhetskontrollen samt ta med giltig ID-handling.

Anmälan sker till Erik Holm via erik.holm@socialdemokraterna.se

Presskontakt

Erik Holm, pressekreterare för Socialdemokraterna 

Tel. 073-093 83 06

E-post: erik.holm@socialdemokraterna.se 

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum