Teknikföretagen

Pressinbjudan till Teknikföretagens konjunkturprognos: Double-dip i Europa!

Dela

Efter den kraftiga rekylen under sommaren när tidigare nedstängda ekonomier åter öppnade upp, har vi kunnat notera en tydlig avmattning de senaste månaderna.

Nyckelfaktorn för utvecklingen i världsekonomin framöver förblir coronasituationen och framförallt de politiska åtgärderna för att begränsa smittspridningen. Så länge som restriktionerna bibehålls eller, som nyligen, till och med skärps är en uthållig och stark återhämtning mycket osannolik.

Hur blir utvecklingen framåt när restriktioner som hämmar den ekonomiska aktiviteten och osäkerheten kring pandemin lägger sig som en våt filt över investeringar och konsumtion?

Tid: Webbinarium torsdagen den 19 november 2020 kl. 10.00

Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall presenterar konjunkturprognosen. Därefter diskuterar han ekonomisk utveckling och påverkan av covid-19-pandemin med Torbjörn Isaksson, chef för makroekonomisk analys på Nordea, och Johan Giesecke, f d statsepidemiolog och professor emeritus vid Karolinska Institutet. Presentationen modereras av Teknikföretagens presschef, Per Braconier.

Presentation och rapport publiceras på Teknikföretagens webb i anslutning till pressträffen. Det kommer att finnas möjlighet för media att boka individuella intervjuer. Frågor från media tas även gärna emot under presentationen via menti.com, ange kod 79 53 26 8.

Vänligen anmäl ditt intresse till Per Braconier via per.braconier@teknikforetagen.se eller 070-534 51 66 så snart som möjligt. Länk till webbsändningen hittar du här https://youtu.be/zai64I82Qb0 och på Teknikföretagens webb, www.teknikforetagen.se.

Hjärtligt välkommen!

Kontakter

Länkar

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum