Vänsterpartiet Skåne

Presskonferens: Vänsterpartiet släpper rapport om jämställd vård

Dela

Nästa vecka är det internationella kvinnodagen. Det är en dag som i över hundra år har samlat kvinnor till manifestationer och protester för rätten till sin kropp, hälsa och ekonomiska frigörelse

I samband med årets firande släpper Vänsterpartiet i Region Skåne en rapport som granskar jämställdheten i vården.

Välkommen på en presskonferens där Sara Svensson gruppledare (V) presenterar rapporten om jämställdheten i vården och Vänsterpartiets lösningar.

Tid: onsdagen den 7 mars, klockan 10.00.

Plats: Region Skånes hus på Dockan, Dockplatsen 26, Malmö.

Anmälan görs i receptionen.

Hela rapporten finner ni här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

 

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Beslut om utebliven finansiering för Skånes folkhögskolor – Vänsterpartiet i Skåne kritiska till minskad satsning på folkbildning31.1.2019 15:01:28Pressmeddelande

Dagens beslut i Regionala Utvecklingsnämnden går tillbaka till tidigare beslut på riksnivå. Under 2018 fattade den dåvarande regeringen beslut om en satsning på utökade folkhögskoleplatser med tio miljoner extra. Alliansens budget på räcker inte till för att täcka de platser som öppnats upp med den gamla satsningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum