Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet

Dela

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

Foto: Kungliga Hovstaterna/Mattias Edwall
Foto: Kungliga Hovstaterna/Mattias Edwall

Efter succén för damlandslaget i basket-EM kommer alltså nästa glädjebesked för Svensk Basket. Prins Daniels beslut att acceptera förfrågan kommer naturligtvis lägligt i en tid där Sverige söker basket-EM 2021 men också när basketintresset växer. Inte minst bland unga där basketen nu enligt mätningar är den fjärde mest populära sporten att konsumera. 

– Jag har i samtal med Prins Daniel fått höra hur positivt han ser på basketens roll i de socioekonomiskt utsatta områdena och hur vi kan främja folkhälsa hos andra målgrupper än de som redan idag idrottar mycket. Jag tror basketen har en viktig roll i det svenska samhället här och det är något vi måste vårda, säger generalsekreterare Johan Stark.

När en kunglighet åtar sig ett beskyddarskap innebär det att den kungliga personen främjar föreningens, institutionens eller organisationens verksamhet. Detta kan göras på olika sätt, men generellt innebär det att beskyddaren kan sägas ge vikt och status åt verksamheten genom att öka uppmärksamheten och medvetenheten kring organisationen och dess arbete. Vid beskyddarskap för mer långsiktig verksamhet syftar beskyddarskapet också till att inspirera andra människor till att bidra med sitt stöd.

Prins Daniel är sedan tidigare beskyddare till bland annat en Svensk Klassiker, Hjärt- och Lungfonden samt en Frisk Generation. Exakt hur Prinsens beskyddarskap av basketen kommer att gestalta sig kommer att visa sig framöver.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kungliga Hovstaterna/Mattias Edwall
Foto: Kungliga Hovstaterna/Mattias Edwall
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum