Värmdö Kommun

Prisas för keramisk teknik och konstnärlig driftkraft

Dela

Värmdö kommun delar årligen ut ett arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet, två kulturstipendier samt ett barn- och ungdomsledarstipendium. Årets pristagare är Alvina Jakobsson, Olle Persson, Smilla Elisabethsdotter Ubbe och Zara Elmerup.

Kultur- och fritidsnämnden står bakom stipendierna som överlämnas i samband med Vi på Värmdö Festivalen den 6 juni i Gustavsbergs hamn.

I år har ansökningarna och nomineringarna visat en stor bredd av kompetens. Det är imponerande vilka framgångar vi har inom både kultur och idrott, och vilka ovärderliga ideella insatser som görs i Värmdö kommun, säger Jasmin Farid (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet

Alvina Jakobsson tilldelas kultur- och fritidsnämndens arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet på 100 000 kr.

Alvina Jakobsson är keramiker med en suverän teknik att forma leran som om verken vore sprungna ur naturen, inte formade av människohand. Det är som att se ett obändigt växande - utan slut. Samtidigt finns en skörhet som uppmanar betraktaren att förhålla sig varsam och försiktig. Så finns sida vid sida med upplevelsen av skönhet en etisk dimension i hennes verk.

 

Kulturstipendiater

Olle Persson tilldelas kultur- och fritidsnämndens kulturstipendium på 20 000 kr.

”Olle Persson tilldelas stipendiet för sitt enorma engagemang för lokalsamhället. Persson har gjort ovärderliga ideella insatser med musikfestivalen i Stavsnäs och för kulturverksamheten i Värmdö kommun. Musikfestivalen i Stavsnäs är också en viktig integrationsarena.”

Smilla Elisabethsdotter Ubbe tilldelas kultur- och fritidsnämndens ungdomskulturstipendium på 20 000 kr.

”Smilla Elisabethsdotter Ubbe tilldelas stipendiet för att vara en engagerad konstnärlig drivkraft som i sitt engagemang för barn och unga har entusiasmerat och inspirerat till skapande i hela Värmdö kommun.”

 

Barn och -ungdomsledarstipendium

Zara Elmerup - tilldelas kultur- och fritidsnämndens barn- och ungdomsledarstipendium på 20 000 kr.

”Zara Elmerup tilldelas stipendiet för sitt ledarskap och sitt entusiasmerande arbete med barn och unga inom gymnastikverksamheten. Elmerups drivkraft inspirerar och hon är en värdefull förebild för barn och unga i Värmdö kommun.”

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum