PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Provocerande att pensionsgruppen inte lyssnar

Dela

Regeringen och pensionsgruppen presenterade idag förslag om höjd garantipension, höjt bostadstillägg och höjda pensionsåldrar. Det är givetvis välkommet att de pensionärer som har det sämst ställt får en något bättre ekonomi. Tyvärr är det alldeles för lite och för sent.

Det är väldigt få som kommer att få den maximala summan på 1 500 kronor mer per månad. Det saknas också förslag om förbättrad uppräkning av garantipension och bostadstillägg så att klyftorna och äldrefattigdomen inte ökar ännu mer.

Förbättringarna av grundskyddet löser inte problemet med att inkomstpensionssystemet ger för låga pensioner åt dem som har arbetat hela livet. Belöningen av att ha jobbat blir till och med ännu mindre värd relativt sett. Höjningen av pensionsåldern hjälper inte heller våra medlemmar och andra pensionärer, som inte längre arbetar.

- Det är provocerande när regeringen och pensionsgruppen inte lyssnar på många remissinstansers invändningar mot den ensidiga höjningen av pensionsåldrarna, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation, PRO. Flera organisationer som representerar en stor del av väljarkåren, däribland PRO, har lämnat förslag om höjda pensionsavgifter, förbättrad arbetsmiljö, åtgärder mot ålderism och åldersdiskriminering med mera för att höjningen av pensionsåldrarna inte ska leda till ökade klassklyftor. 

Kontakter

Sten Söderberg, pressekreterare PRO, e-post: sten.soderberg@pro.se, telefon: 08-701 6710.

Bilder

Christina Tallberg, ordförande PRO, FOTO: Anneli Nygårds PRO
Christina Tallberg, ordförande PRO, FOTO: Anneli Nygårds PRO
Ladda ned bild

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum