Patent- och registreringsverket

PRV belyser företags dolda tillgångar

Dela

Idag lanserar PRV Genomlysningen: ett nytt test som belyser värdet av immateriella tillgångar. Så mycket som 80 procent eller mer av ett företags värde består ofta av så kallade immateriella tillgångar. Men långt ifrån alla företag är medvetna om detta.

– Vi gör den här satsningen för att öka kunskapen hos företag om värdet av att ta hand om sina immateriella tillgångar och rättigheter. Det kan handla om patent, varumärken, design, företagsnamn, arbetsmetoder, kundregister, avtal och mycket annat. Oftast är det de immateriella tillgångarna som utgör det största värdet i ett företag, och då är det viktigt att ha en strategi för hur de ska tas om hand, säger Margareta Ternell, marknads- och kommunikationschef på PRV.

Genomlysningen bygger vidare på den kampanj som PRV tog fram i samarbete med DDB under våren 2017 och riktar sig framförallt till små och medelstora företag. I Genomlysningen besvarar företagaren tolv frågor för att sedan, utifrån svaren, få konkreta tips om hanteringen av de immateriella tillgångarna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum