Patent- och registreringsverket

PRV: Piratkopierade däck på marknaden

Dela

Nu är vintern här på riktigt och likaså halkan på svenska vägar. En ny rapport från EUIPO, Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet, visar att svenska företag förlorar 450 miljoner kronor årligen på försäljningen av piratkopierade däck, vilket motsvarar sju procent av alla däck som säljs.

- Nu är det inte de ekonomiska konsekvenserna som är det allvarligaste utan den säkerhetsrisk det innebär att köra på svenska vägar med däck som inte testats och som med största sannolikhet inte lever upp till godtagbar standard, säger Peter Hedin, expert på piratkopiering på PRV.

Förfalskade däck ger ofta intryck av att vara äkta, eftersom det är mycket svårt att skilja ett lagligt exemplar från ett falskt genom att kontrollera utseendet. Därför är det lätt att av misstag att köpa produkter som är undermåliga och har säkerhetsbrister.

EUIPO:s rapport

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum