RF/SISU

Råd gällande ryska och belarusiska idrottsutövare som är barn och ungdomar och som vill delta vid tävlingar, cuper i Sverige

Dela

Riksidrottsförbundet anser att barn och ungdomar som representerar ryska och belarusiska föreningar/klubbar eller deras nationella specialidrottsförbund (ungdomslandslag) inte bör få delta på internationella tävlingar i Sverige

FOTO: Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
FOTO: Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA

– Det är tyvärr ett nödvändigt råd men det är bedrövligt att vi hamnat i en situation där vuxnas krigförande och agerande hindrar barn och ungdomar från olika kulturer att mötas över gränser för att idrotta, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Rysslands, med stöd av Belarus, krig mot Ukraina är en exceptionell situation som resulterat i att EU och flera andra stater beslutat om omfattande och långtgående sanktioner. Det finns dock ännu inga bindande sanktioner som uttryckligen berör idrottsverksamhet. Riksidrottsförbundets råd har tagits fram efter önskemål om stöd från medlemsförbund med utgångspunkt i vikten av att alla barn får idrotta i en trygg och säker miljö och att inga barn genom sitt idrottande ska riskera att hamna i utsatta situationer.

Hela underlaget ”RF råd till SF gällande ryska och belarusiska idrottsutövare som är barn och ungdomar och som vill delta vid tävlingar, cuper i Sverige hittas här (länk)

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

FOTO: Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
FOTO: Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 71 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum