Zimpler

Rebrandat Zimpler satsar på fortsatt global expansion efter ännu ett rekordår

Dela

Fintechbolaget Zimpler presenterar idag sin nya varumärkesplattform vars syfte är att komma närmare kunderna och förbereda företaget för ytterligare geografisk expansion, även utanför Europa; inom kort lanseras nämligen Zimpler i Latinamerika.

Lanseringen av den nya varumärkesplattformen är en naturlig fortsättning på den extremt snabba tillväxtperiod Zimpler haft under 2021, och som också varit företagets bästa år hittills. Under 2021 ökade nettoomsättningen med 134 % och transaktionsvolymen med 176 % jämfört med 2020, vilket till stor del berodde på lansering i nya vertikaler och på nya marknader. Förutom den höga volymtillväxten ökade antalet anställda med nästan 200 % jämfört med samma tid förra året.

- Zimpler har vuxit exponentiellt de senaste två åren och vi arbetar aktivt med ytterligare expansioner, både när det gäller produkter och nya geografiska områden. Vår nya varumärkesplattform ger oss ett bra utgångsläge för expansionsplanerna, särskilt som vi för första gången ska våga oss utanför Europa, säger Johan Strand, VD på Zimpler. 

Zimplers nya varumärkesplattform består av en helt ny visuell identitet, inklusive ny logotyp, typografi och färger. Förutom de visuella elementen fokuserar plattformen starkt på den ideologiska aspekten och tydliggör ytterligare företagets syfte, personlighet och värderingar. Den nya varumärkesplattformen och konceptet bakom är utvecklat och framtaget i samarbete med Bold, Nordens ledande varumärkes- och designbyrå. 

- På Zimpler anser vi att betalningar är till för alla och vårt nya visuella språk är ett uttryck för detta. Med ett distinkt typsnitt och en mångfärgad och inkluderad palett vill vi hylla unika identiteter, tankar och drömmar. Vår nya identitet speglar vår styrka och allt som ligger till grund för vår produkt. Jag är mycket glad över att leda Zimplers framtida marknadsföringsaktiviteter under vår nya varumärkesplattform. Detta är bara början - the best is yet to come, säger Arjun Shah, CMO på Zimpler. 

Med den nya varumärkeslanseringen integrerar Zimpler begreppet "B2B2B2C" för att bygga upp varumärkeslojalitet och erkännande bland slutanvändarna av produkten. Zimpler, som är en leverantör av konto-till-konto betalningar och som därmed befinner sig i ett segment mellan B2B- och B2C, vill ändra på uppfattningen om att leverantören endast vänder sig till sin kund som sedan i sin tur vänder sig till slutanvändaren.

- Det är en vanlig missuppfattning att företag med en B2B-produkt inte behöver eller kan ha en dialog med slutanvändaren. I dag kräver kunderna mer av finansiella tjänster, och fintech-företag måste ständigt utvecklas för att möta deras behov. Vi anser att även som A2A-leverantör måste vi vara närmare alla som använder våra tjänster, oavsett om det är våra kunder eller slutanvändare. Det är viktigt att skapa närhet, medvetenhet och värdedrivna relationer med våra målgrupper som går bortom produkten i sig, säger Arjun Shah.

Ladda ner pressbilder av VD Johan Strand, CMO Arjun Shah samt ny logotyp och bilder här.


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Zimpler logotyp
Zimpler logotyp
Ladda ned bild
Johan Strand, VD Zimpler
Johan Strand, VD Zimpler
Ladda ned bild
Arjun Shah, CMO Zimpler
Arjun Shah, CMO Zimpler
Ladda ned bild

Om

Zimpler
Döbelnsgatan 12
11358 Stockholm

http://www.zimpler.com

Om Zimpler:
Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner - utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och är används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva betalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att zimplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Följ Zimpler

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Zimpler

Zimpler lanserar betalningslösning i Brasilien16.11.2022 15:05:00 CET | Pressmeddelande

Svenska fintech-bolaget Zimpler expanderar till Latinamerika och öppnar huvudkontor i fintech-hubben São Paulo. En undersökning* visar att misslyckade onlineköp kostade e-handlare i Brasilien närmare 2,5 miljarder kronor under första halvåret av 2022, något som Zimpler nu planerar att komma till bukt med. Möjligheten att förenkla och utveckla onlineköp gör Latinamerika till en het marknad för ny betalteknik.

Katarina Bonde ny styrelseordförande för Zimpler1.9.2022 13:40:00 CEST | Pressmeddelande

Styrelseproffset och företagsledaren Katarina Bonde har utsetts till ny styrelseordförande för fintech-bolaget Zimpler. Katarina tar över efter Peo Nilsson som kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot. Katarinas fokus kommer främst att ligga på att fortsätta växa och expandera bolaget till nya segment och marknader. Förutom Katarina Bonde förstärks Zimpler även med Nicolas Köllerstedt som går in i rollen som Chief Growth Officer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum