Uppsala stift

Rekordmånga vigs till präster och diakoner

Dela

Söndagen den 9 juni är det präst- och diakonvigning i Uppsala domkyrka. Biskop Karin Johannesson viger då 13 personer för tjänst i Uppsala stift.

Sex vigs till präster och de kommer det första året att arbeta som pastorsadjunkter då arbetet sker med handledning av en erfaren präst. Josefin Hedenström kommer att arbeta i Märsta, Pontus Adefjord i Roslagens norra pastorat, Karolina Adlarson i Vattholma, Ing-Marie Lundberg i Gävle Maria, Stefan Neovius i Kungsängen-Västra Ryd och Tobias Johannesson i Rådmansö-Frötuna.

Sex vigs till diakoner. Det är Nathalie Edin som kommer att arbeta i Norra Hagunda, Annika Andersson i Dellenbygden, Annika Oreskovic i Uppsala, Ann-Sofie Efraimsson i Gottsunda Jan Fellenius i Märsta och Susanna Lillsjö, Kungsängen-Västra Ryd.

Dessutom vigs James Starr till präst inom EFS och fortsätter sitt arbete som rektor vid Johannelunds teologiska högskola.

Vigningen sker i Uppsala domkyrka den 9 juni i samband med högmässan klockan 11.00. Förutom biskopen medverkar bland andra domprost Annica Anderbrant.

Välkommen att bevaka prästvigningen i Uppsala domkyrka. Fotografering sker från anvisad plats i kyrkan. Efter gudstjänsten ges möjlighet att fotografera de som har vigts tillsammans med domprosten och biskopen.

Fotografier från vigningen, på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från söndag eftermiddag. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Mats Lagergren.

Kandidaterna kommer att presenteras på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/nyheter/13-vigs-till-tjanst-i-uppsala-stift

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum