Spanska Turistbyrån

Res på ett säkert sätt till Spanien!

Dela

Turespaña presenterar ett nytt onlineverktyg för att hjälpa resenärer förstå alla åtgärder och krav för att resa till Spanien samt mellan olika regioner i landet.

Ny lansering inom mikrosajten Travel Safe 

Den spanska turistmyndigheten Turespaña har lanserat ett nytt interaktivt onlineverktyg inom sin mikrosajt Travel Safe: travelsafe.spain.info. Onelineverktyget finns tillgängligt på fyra olika språk (spanska, engelska, franska och tyska) och för resenärer från femtio länder.

Det nya onlineverktyget kommer att förenkla för internationella turister som vill resa till Spanien att konsultera kontinuerligt uppdaterade COVID-19-restriktioner, åtgärder och resekrav, beroende på sina ursprungsländer och destination i Spanien. Detaljerad information om de specifika åtgärder som gäller i varje autonom region i Spanien finns också tillgänglig.

Målet med detta initiativ är att hjälpa resenärer att organisera och planera sin resa till Spanien på ett säkert sätt med all tillgänglig information relaterat med COVID-19-begränsningar såsom PCR-tester och karantäner, krav på in- och utresa från sina respektive länder samt andra förebyggande åtgärder och förordningar före, under och efter resan. 

Kommunikationsstrategi Travel Safe, Travel Again

Mikrosajten Travel Safe är hörnstenen i Turespañas kommunikationsstrategi "Travel Safe, Travel Again". Strategin är tänkt att förstärka bilden av Spanien som en säker destination och återuppbygga förtroendet för resandet till landet samt att påvisa Turespaña som en ledande aktör i säkert resande. Strategin påbörjades i december 2020 och kommer att fortsätta till dess att den internationella resesituationen återgår till det normala.

Travel Safe är integrerad i Spaniens officiella turistportal och finns tillgänglig på nio språk. Sedan lanseringen har mikrosajten haft mer än 2 000 000 besök. Förutom det nya interaktiva kartsystemet kan besökare också hitta omfattande information om hur man reser på bästa sätt i nuläget samt hur man minimerar risken för smitta. Information finns tillgänglig i en mängd olika format inklusive nedladdningsbara checklistor, artiklar, videor och guider.

Vi önskar dig en trevlig resa! 

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum