Länstrafiken Örebro

Resandet med Länstrafikens bussar ökar

Dela

Resandet med länets bussar ökar, och de flesta resenärer är nöjda med sin resa. Det visar den nationella resvaneundersökningen Kollektivtrafikbarometern som presenteras i dag.

I Örebro och Karlskoga väljer allt fler personer att ta bussen när en förflyttning är aktuell. Under förra året gjordes lite drygt 8,7 miljoner resor med stadstrafiken i de båda kommunerna, vilket är en ökning med 4,3 procent jämfört med året innan.

- Det är roligt att se att kollektivtrafiken ökar i popularitet, och att vi blir fler som upptäcker hur smidigt och bra det är att åka buss, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

När det gäller regionbussarna är trenden svagare. De drygt 4 miljoner resor som genomfördes under 2019 är en minskning med 1,4 procent jämfört med året innan.

Nöjda resenärer

En stor del av de resenärer som åker med Länstrafikens bussar tycks uppskatta de transporter Länstrafiken gör och de tjänster de erbjuder. 4 av 5 resenärer, det vill säga 80 procent, uppger nämligen att de är nöjda med den senaste resan de företog sig.

- Vi finns ju till för våra kunder, och att de sätter värde på den service vi erbjuder är naturligtvis roligt. Det är något vi kan bygga vidare på i det förbättringsarbete vi ständigt bedriver för att kunna erbjuda så bra möjligheter till kollektivt resande som möjligt, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef inom Länstrafiken.

Ökning av marknadsandelar

Avslutningsvis kan det konstateras att Länstrafiken i fjol hade en marknadsandel på 17 procent när det gäller kollektivtrafiken i länet, vilket går i linje med många andra jämförbara län. För Region Örebro läns del är det är en ökning med 1 procentenhet jämfört med år 2018, och med 4 procentenheter jämfört med 2017.

Mer information

Läs mer på webbplatsen svenskkollektivtrafik.se.

Kontakt

Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, telefon: 072-085 34 10

Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef, Region Örebro län, telefon: 019-602 72 24

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum