Volkswagen Personbilar

Revanschsugen Kristoffersson vill upp på pallen igen

Dela

Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och hans PSRX Volkswagen Sweden tar klivet över till brittiska öarna när VM fortsätter på Silverstones nybyggda rallycrossbana. En revanschsugen Kristoffersson vill hitta tillbaka till toppen av prispallen efter en problematisk helg i Belgien senast.

Världsmästaren Johan jagar sin tredje seger på fyra tävlingar i Storbritanniens VM-deltävling.
Världsmästaren Johan jagar sin tredje seger på fyra tävlingar i Storbritanniens VM-deltävling.

- Den femteplatsen gjorde lite ont. Finalen var helt galen, med action åt alla håll. Men det var då, och nu är nu, säger Kristoffersson och blickar framåt mot den fjärde deltävlingen i årets VM.

Trots två segrar och en femteplats under de tre första deltävlingarna och ledning i såväl förar- som teammästerskap har regerande världsmästaren blivit alltmer medveten om hur hård konkurrensen är och hur viktigt det är med de små detaljerna.

- Det kommer att bli ännu tuffare att försvara mästerskapen i år. Kampen är stenhård i varenda kurva, vilket vi såg senast i Belgien. Förhoppningsvis erbjuder Silverstone lite större ytor att köra om på och möjlighet att göra en del alternativa taktiska val, säger värmlänningen som har nio poäng till godo på tvåan Sebastien Loeb i toppen av VM-tabellen.

Förra året blev det en Volkswagen-dubbel vid avskedsföreställningen på Lydden Hill, med Petter Solberg som segrare före Johan Kristoffersson. När nu Silverstone ersätter klassiska Lydden Hill i VM-kalendern så är det med en helg laddad med mat, musik och racing i och med det som kallas Speedmachine Festival och banan har byggts på insidan av klassiska Stowe Corner.

- Den här banan är lite annorlunda till sin natur, jämfört med dem vi har kört på hittills. Det är mer grus än vanligt, mer än halva varvet. Blir det torrt väder kan dammet bli ett problem, påpekar Kristoffersson.

Oavsett förutsättningar är målet att inte hamna i svårigheter.

- Det viktigaste är att samla många poäng. Vi måste köra smartare än någonsin.

Stallkompisen Petter Solberg tog sig i mål på en tredjeplats i Belgien och hoppas förstås spinna vidare på det positiva resultatet.

- Nu måste vi se framåt och försöka få ut det bästa ur våra Volkswagen Motorsport Polo R Supercar på den här nya banan. Vi lyckades hitta en bra set-up när vi testade där tidigare i år, berättar Petter.

Solberg ser verkligen fram emot att tävla i Storbritannien.

- På flera sätt är det som ett andra hem för mig och publiken i England är alltid bland de bästa i världen.

Även teamchefen Pernilla Solberg längtar efter helgen på Silverstone.

- RX-promotorn (IMG) har jobbat hårt för att kombinera musik, mat och all möjlig sorts underhållning på en väldigt lättillgänglig bana. Silverstone ligger bara några timmars körning från miljontals människor och om de kan locka en del av dessa med den övriga underhållningen så är jag rätt säker på att de kommer att stanna för att titta på racing också, säger teamchefen som hoppas att PSRX Volkswagen Sweden ska kunna utöka 15-poängsledningen i teammästerskapet när man släpper loss totalt 1 200 hästkrafter i de två Polo R Supercar-bilarna.

Förarfakta

Petter Solberg (Nor)

VM-starter: 52

VM-segrar: 10

VM-titlar: 2

Johan Kristoffersson (Sve)

VM-starter: 43

VM-segrar: 11

VM-titlar 1

Fakta World RX Storbritannien

Förra årets vinnare: Petter Solberg (Nor)

Snabbaste varv: återkom på söndag

Banlängd: 0,972 km

Asfalt/Grus: 40%-60%

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Världsmästaren Johan jagar sin tredje seger på fyra tävlingar i Storbritanniens VM-deltävling.
Världsmästaren Johan jagar sin tredje seger på fyra tävlingar i Storbritanniens VM-deltävling.
Ladda ned bild
Petter vill upprepa förra årets seger på Lydden, nu på Silverstone kommande helg.
Petter vill upprepa förra årets seger på Lydden, nu på Silverstone kommande helg.
Ladda ned bild
De två Polo R Supercar-bilarna toppar tabellen inför ankomsten till Storbritannien.
De två Polo R Supercar-bilarna toppar tabellen inför ankomsten till Storbritannien.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2017 levererade Volkswagen 6 230 000 personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2017 totalt 57 488 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,2 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Beetle, Beetle Cabriolet, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Arteon, Sharan, Caddy, Multivan, Touareg och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum