RF/SISU

Riksidrottsförbundet i möte med Folkhälsomyndigheten

Dela

Riksidrottsförbundet, tillsammans med tre specialidrottsförbund, träffar idag Folkhälsomyndigheten för att samtala om hur idrotten har förberett sig för att kunna öppna upp för fler deltagare och fler i publik vid tävlingar och evenemang.

BJörn Eriksson o Stefan Bergh i Almedalen 2019
BJörn Eriksson o Stefan Bergh i Almedalen 2019

– Våra förbund och föreningar är vana arrangörer och kan se till att publik håller avstånd både på arenan och runt entréerna, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Vid mötet kommer även den remiss som regeringen nu ska sammanställa kring 50-gränsen att diskuteras.

– Att sätta ett för lågt fast antal skulle riskera att negativt drabba de föreningar och förbund som idag har stora och rymliga idrottsanläggningar. Vi behöver också ha med oss att det är många föreningar i många olika idrotter som tycker att en höjning från 50 till 500 personer verkligen skulle innebära stor positiv skillnad. Men jag har uppfattat att Folkhälsomyndigheten inte oroar sig för det som sker under matchen eller evenemanget utan snarare hur man tar sig till och från.

Fysisk aktivitet och träning är viktigt för vårt välmående både före, under och efter coronapandemin. Det är oerhört angeläget att regeringen även ger möjlighet för idrotten att på ett smittsäkert sätt erbjuda tävling i skog, på väg och på vatten för vår folkhälsa.

– Man behöver ta hänsyn till de idrotter som är beroende av att kunna öka antalet deltagare som utövar sin idrott i tex skog eller på väg. Det är sådant som också ska diskuteras med Folkhälsomyndigheten vid mötet idag.

Under denna pandemi har idrottsrörelsen tagit ett stort ansvar för att hjälpa till både för att bidra till minskad smittspridning och att ställa om aktiviteter för att vi oavsett ålder även under krisen ska kunna fortsätta idrotta och vara en del av idrottsföreningens gemenskap.

– Det är bra att vi får visa på den bredd av idrotter vi har och att Folkhälsomyndigheten får ta del av de förberedelser som våra förbund nu har tagit fram. Trubbig lagstiftning får inte sätta stopp för idrott och rörelse på ett smittsäkert sätt som kommer vara än viktigare ju längre tid pandemin pågår, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

BJörn Eriksson o Stefan Bergh i Almedalen 2019
BJörn Eriksson o Stefan Bergh i Almedalen 2019
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum