RF/SISU

Riksidrottsmuseum öppnar med flera nyheter

Dela

Den 17 juni öppnar Riksidrottsmuseum igen efter att ha varit stängt i månader på grund av coronapandemin. – Vi har saknat besökarna enormt, säger Pernilla Klingofström, museichef.

Den 30 oktober stängde Riksidrottsmuseum på grund av den ökade smittspridningen av corona i samhället. Den 17 juni slås dörrarna upp på nytt. 

–  Vi har saknat besökarna enormt. Samtidigt har vi försökt att göra något positivt av situationen. Till exempel har vi fått tid att renovera och uppdatera olika delar av museet, säger Pernilla Klingofström.  

Besökaren möts av flera nyheter. Bland annat har utegården uppdaterats med en sjukamp för de lite yngre. I museets prova på-utställning SportLab finns flera nya tester och utmaningar.  I samband med öppningen den 17 juni öppnar även den nya konstutställningen Crash colors av Jörgen Agardtson i museets plats för idrottsrelaterad konst – Konsthall 16.  

Minskad smittspridning av Covid-19 har alltjämt högsta prioritet och museet har anpassat verksamheten för att besökarna ska känna sig trygga. 

– Det blir full fart direkt. Men självklart kommer vissa delar av verksamheten vara begränsade. Vi fortsätter ta ansvar för att minska smittspridningen, säger Pernilla Klingofström.  

Tills vidare har museet anpassade öppettider, torsdag–söndag kl. 11–16.  

  

För mer information kontakta 

Pernilla Klingofström 
Museichef, Riksidrottsmuseum
08-699 60 09 

Här kan du läsa mer om vilka anpassningar som görs p.g.a covid (länk)

 

Nyckelord

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond2.7.2021 09:37:47 CEST | Pressmeddelande

RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond Yngve Lindvalls Minnesfond Vägen till idrott - Parasport Fonden är initierad av Dalarnas avgående landshövding Ylva Thörn. Citat från landshövding Ylva Thörn: ”Jag är oerhört stolt över att RF-SISU Dalarna via denna fond också lyfter Paraidrottens betydelse för att skapa en mer likvärdig möjlighet för tjejer och killar att utöva sin idrott oavsett funktionshinder.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum