RF/SISU

Samlad idrottsrörelse i möte om oro inför vintern

Dela
Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med Riksidrottsförbundets distrikt för att föra dialog med kommunerna runt om i landet.
Foto: Bildbyrån - FRI ATT ANVÄNDA
Foto: Bildbyrån - FRI ATT ANVÄNDA

– För föreningar som precis gått igenom pandemin kommer nu nästa kris där höga elpriser riskerar föreningarnas ekonomi samt att stänga ute barn och unga från träning och tävling. Vi som idrottsrörelse behöver ha förståelse för att vi går mot en kris för hela samhället och då också ska göra det vi kan. Jag förutsätter att de löften om högkostnadsskydd som utlovades före valet infrias då vi behöver stöd för att minska effekter av höga elpriser, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet hade under måndagsmorgonen ett stormöte för ordföranden och generalsekreterare i samtliga medlemsförbund och ledningarna i RF-SISU distrikt. Fokus var just oron för vinterns elpriser. Signalen var tydlig. Det är en djup och bred oro som sprids bland föreningar där besked från kommuner är att is inte spolas, värmen sänks eller att hallar stängs ned helt. Störst är oron bland de idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor.

Många idrottsföreningar nyttjar kommunala anläggningar och idrottsytor och här finns en oro för att kommunens ökade energikostnader ska vältras över genom högre hyror. 

– Utan lugnande besked från den kommande regeringen samt kommuner riskerar vi få en kedjereaktion där föreningar tvingas höja medlemsavgifter och tappa barn och unga som behöver idrottens gemenskap och aktiviteter för att må bra. Kommunerna har en avgörande roll och vi måste hjälpas åt att hitta lösningar.

Under måndagen skickade Riksidrottsförbundet ett krav till M, KD, SD och L om stöd.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån - FRI ATT ANVÄNDA
Foto: Bildbyrån - FRI ATT ANVÄNDA
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 71 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum