Dramaten

Samtal om ”den vita blicken” efter premiären av Performance Lecture: Muslim Ban

Dela

Den 18 november är det premiär för Performance Lecture: Muslim Ban i regi av America Vera-Zavala. Efter premiären hålls ett samtal med rubriken Den vita blicken.

Den franske teoretikern Frantz Fanon beskriver i Svart hud, vita masker från 1952 den vita blicken som ett västerländskt generaliserande perspektiv på omvärlden. I America Vera-Zavalas performance lecture berättar Amanj Aziz och Carlito om hur detta resonemang blir någonting som kommer att prägla deras vardag och faderskap.

I ett samtal efter premiären av Muslim Ban möter vi Ragia Abdullahi, Imran Ahmad, Iman Aldebe, Mohammad Fazlhashemi, Evin Ismail och Kashif Virk. Känner de igen sig i resonemangen – eller inte? Moderator för samtalet är Nisha Besara.

Samtalet kommer att finnas tillgängligt i efterhand på dramaten.se.

Performance Lecture: Muslim Ban har på förhand diskuterats häftigt på ledarsidor och i sociala medier. Läs en intervju med America Vera-Zavala här: www.dramaten.se/repertoar/muslim-ban/#fragor.

Samtal: Den vita blicken
18 nov, efter föreställningen Performance Lecture: Muslim Ban, Lilla scenen, kl 20.20
Fri entrè

Nyckelord

Kontakter

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum