Samtrans Omsorgsresor

Samtrans Omsorgsresor startar samarbete med Faster Forward - En livsstilsapp för personer med funktionsnedsättning

Dela

I dag lanseras livsstilsappen Faster Forward. Tillsammans med Samtrans Omsorgsresor erbjuds användaren en heltäckande upplevelse som möjliggör en mer aktiv livsstil för personer med funktionsnedsättning. Appen är en plats för nöje, passion och upptäckarglädje.

- Vi arbetar varje dag för att bidra till ett inkluderande samhälle, genom att möjliggöra för människor att delta i samhället på lika villkor, oavsett funktionsförmåga. Vi vill att våra resenärer ska ha tillgång till nöjen och fritidsaktiviteter som alla andra. Därför känns det extra roligt och inspirerande att samarbeta med Faster Forward som delar samma värderingar som oss, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Personer med funktionsnedsättning erbjuds inte samma möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid jämfört med befolkningen i övrigt. Bland annat på grund av, otillgängliga transporter och bristande tillgänglighet.

- Vår gemensamma ambition är att arbeta med inkluderingsfrågan där alla människor skall vara lika givna att delta i aktiviteter och tillsammans med Samtrans Omsorgsreor skapar vi förutsättningen för en heltäckande upplevelse, säger Christan Hedberg, VD och grundare till Faster Forward.

Frågan om varför det är så svårt att få till biljetter till en liveunderhållning som funktionsnedsatt, blev startskottet till idén om appen Faster Forward. Men aktivitet är också mer än bara konsert och live-evenemang. Faster Forward hjälper och inspirerar användaren att hitta vägen till en aktiv livsstil på flera olika sätt.

- Att lansera en app som ska inspirera till en aktiv livsstil, mitt i en pandemi kanske kan uppfattas som anmärkningsvärt. Men vi tänker helt tvärt om. Tillgången till dessa tjänster är näst intill obefintliga, och ingen har satsat på denna målgrupp tidigare. Det är det som är märkligt. När pandemin är över vill vi att våra användare ska få samma tillgång och ta samma plats i nöjeslivet som alla andra, avslutar Christan Hedberg.

Faster Forward är den digitala plattformen som erbjuder människor med rörelsehinder en mer aktiv och upplevelserik vardag. Faster Forward erbjuder sina kunder ett brett sortiment av event och upplevelser som är testade vilket garanterar målgruppens deltagande.

Kontakter

Faster Forward: Christian Hedberg, Mail: christian@fasterforward.se

Bilder

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.

 

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Nobina med dotterbolaget Samtrans förvärvar Telepass och blir ledande i Sverige inom omsorgsresor6.5.2021 08:43:26 CEST | Pressmeddelande

Nobina AB förvärvar Telepass AB, den marknadsledande aktören inom omsorgsresor i södra Sverige. Med förvärvet så blir Nobina genom dotterbolaget Samtrans, ledande i Sverige inom omsorgsresor. Både genom sin geografiska spridning, storlek och fokus på kvalitet inom omsorgstrafiken. Samtidigt innebär förvärvet en möjlighet att med gemensamma resurser kunna fortsätta bredda och växa erbjudandet, tjänsterna och erbjudandet i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum