RF/SISU

Satsningar på idrott utlovas i valrörelsen

Dela

I dag har Socialdemokraterna presenterat en satsning för att bryta segregationen, sedan tidigare har Moderaterna presenterat sitt förslag till brottsförebyggande paket. Båda partierna föreslår satsningar på idrott i utsatta områden.

Inför valdagen den 11 september har Socialdemokraterna i dag presenterat sin breda satsning för att bryta segregationen. Bland de tio övergripande punkterna handlar en om ökade resurser till idrotten, fler idrottsledare i utsatta områden för att ge meningsfull fritid och minska risken att barn och ungdomar rekryteras till kriminella gäng. Moderaterna lade tidigare i augusti fram sitt brottsförebyggande program bestående av 52 reformförslag, punkt 15 i programmet är en satsning på ett särskilt idrottslyft för utsatta områden.

− Jag gläds åt att bland annat Sveriges två största partier ser kraften som finns i idrottsrörelsen. Känner mig som ett förväntansfullt barn som hoppas på ett hårt paket under granen. Det är vad som händer efter valdagen som är det viktiga. Då måste vi också tala kronor och ören. Med rätt förutsättningar kan vi inom idrotten fortsätta skapa möten över gränser, riva murar och bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Partiernas föreslagna satsningar på idrott i utsatta områden

Socialdemokraterna

Ökade resurser till idrotten och fler idrottsledare i utsatta områden
Vi ska inte ha ett samhälle där barn förpassas till gator och torg efter skoldagens slut där de kan plockas upp av kriminella gäng. Alla barn ska ges möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid, oavsett storlek på föräldrarnas plånbok. Därför vill vi öka resurserna till idrottsrörelsen för att nå fler barn och unga. Vi vill skapa mer tid för lärande och rörelse under eftermiddagarna för barn i utsatta områden.

Moderaterna
Ett särskilt idrottslyft för utsatta områden. Alla ungdomar behöver tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter. Föreningslivet och idrotten är viktiga aktörer som göra stora insatser, även i brottsförebyggande syfte. Moderaterna vill rikta särskilda satsningar mot idrottsprojekt i de områden som Polisen anser som särskilt utsatta och i störst behov av en meningsfull och strukturerad vardag.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum