Svenska Basketbollförbundet

Sätt bollen i rullning - digitalt seminarium om jämställd idrott

Dela

Svenska Fotbollförbundet, Handbollförbundet och Basketbollförbundet har sedan ett år jobbat med projektet Sätt bollen i rullning. Ett projekt som ska klarlägga hindren och finna lösningar för ett mer jämställt styrelsearbete inom idrotten.

Riksidrottsmötet 2017 beslutade att styrelserna i respektive förbund ska vara 40/60 och valberedningen 50/50 senaste 2025 för att kvinnor och män ska få samma förutsättningar att leda och utöva idrott.

För att nå dit krävs fler kvinnor i ledande befattning, men också att resurser fördelas likvärdigt och rättvist. Oavsett om det handlar om utbildade tränare, träningstider, ekonomiska resurser eller förutsättningar för förtroendeuppdrag.

Sponsring är en stor och viktig inkomstkälla för idrotten. Idag är antalet utövare i stort sett lika mellan män och kvinnor, men inte sponsringen.

Hur går vi vidare mot målen? Vilka gemensamma satsningar kan vi lära av? Ett samtal mellan idrottsminister Amanda Lind, Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, Svenska Basketförbundets ordförande Susanne Jidesten, Svenska Handbollförbundets vice ordförande Lena Runströmer, Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och projektansvarig och ledamot i förbundsstyrelsen Svenska Fotbollförbundet Annika Grälls 

Länk till seminariet: https://www.youtube.com/watch?v=e2deKWJ4RBo&feature=youtu.be

Delta interaktivt via menti.com                         

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum