Svenska Basketbollförbundet

SBL herr: Matchen BC Luleå - KFUM Nässjö ställs in

Dela

Matchen mellan BC Luleå och KFUM Nässjö som skulle ha spelats tisdagen den 17 november kommer inte att spelas pga befarad Covidsmitta i BC Luleå. KFUM Nässjö tilldöms segern med 20-0.

Efter att ett fall av Covid19 har konstaterats hos BC Luleå har även föreningen meddelat Svenska Basketbollförbundet, SBBF, att flera spelare har symtom. Lokal smittskyddsläkare har starkt rekommenderat att matchen ställs in.

SBBF har därför beslutat att ställa in matchen. Bortalaget KFUM Nässjö tilldöms segern med 20-0 då situationen med flera spelare rapporterades senare än 48 timmar till uppkast, i enlighet med Svenska Basketbollförbundets ”Aktivitetsprotokoll Covid19 version 201109”.

Regeln kring 48 timmar finns för att skydda ekonomin hos föreningarna som under denna period är hårt drabbad. Protokollet är framtaget i samråd med intresseföreningarna för SBL herr, dam och Superettan herr samt avstämt med klubbarna.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum