SEAT Sverige

SEAT boostar framgångssagan med uppgraderade Ateca 2020

Dela

När SEAT Ateca lanserades 2016, en rymlig, praktisk och mångsidig SUV med unik stil, tillförde modellen en ny dimension till sitt segment. Modellen kom snabbt att bli en stark spelare på den redan mycket konkurrensutsatta marknaden. Under 2019 såldes nästan 100 000 enheter och sedan introduktionen har mer än 300 000 enheter sålts. Nu fortsätter framgångssagan med uppgraderade SEAT Ateca 2020.

  • Nya SEAT Ateca 2020 har ett mer känslomässigt formspråk och uppdaterad interiör
  • En digitaliserad SEAT Ateca, helt uppkopplad med integrerade online-baserade funktioner och tjänster via SEAT CONNECT
  • Avancerade förarassistans- och komfortsystem tar SEAT Ateca 2020 till nästa säkerhetsnivå
  • SEAT Atecas erbjuder effektiva förbränningsmotorer både bensin (TSI) och diesel (TDI)

Martorell, 2020-09-14, SEAT Ateca har stärkt SEATs position på marknaden och attraherat nya kunder till varumärket, med nya SEAT Ateca 2020 säkerställs nu dess fortsatta framgång. Modellen är uppgraderad med ett mer känslomässigt utseende, en helt uppkopplad användarupplevelse, högsta nivå av säkerhet och komfort, ökad effektivitet och körupplevelse. Nya SEAT Ateca 2020 är redo att bryta ny mark i segmentet.

Atecas uppgradering går inte att ta miste på, större kylargrill och full LED-belysning både fram och bak, inkl. blinkers med rinnande ljus. Bakpartiet har fått nya former som med dekordetaljer i silver och dolda avgasrör med svart inramning som ger en diskret men raffinerad design.

Med SEAT CONNECT erbjuder SEAT Ateca en sömlös koppling till din smartphone, exempelvis kan du enkelt fjärrstyra kupéklimatet och hålla full kontroll på all kördata inkl. var bilen rent fysiskt befinner sig. Infotainment-systemet bjuder på en 9,2” display från vilken du enkelt kan styra din smartphone, via Full Link kopplas Apple CarPlay eller Android Auto helt trådlöst.

Även säkerheten hos SEAT Ateca har uppgraderats till en ny nivå med avancerade assistans- och komfortsystem, bland annat Pre-Crash, Front assist, Adaptiv Farthållare (ACC), Travel Assist, Lane Assist och Emergency Assist.

Ateca erbjuder avancerade och effektiva förbränningsmotorer, bensin (TSI) och diesel (TDI), som hjälper till att minska utsläppen samtidigt som kördynamiken bibehålls.

Utrustningsnivån XPERIENCE passar den svenska marknaden med robust och kraftfull design exteriört tillsammans med den smakfulla Nordic-interiören med eleganta sömmar och detaljer i ljust trä. En sportigare look hittar du hos utrustningsnivån FR.

SEAT Ateca är designad och utvecklad i Barcelona och produceras i Kvasiny (Tjeckien). Produktionen av nya SEAT Ateca är redan igång och modellen har marknadsintroduktion hos de svenska SEAT-handlarna denna månad (september 2020).

För mer information, pressmaterial, priser och teknisk specifikation se bifogade dokument.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
SEAT Ateca XPERIENCE
SEAT Ateca XPERIENCE
Ladda ned bild
SEAT Ateca XPERIENCE
SEAT Ateca XPERIENCE
Ladda ned bild
SEAT Ateca XPERIENCE
SEAT Ateca XPERIENCE
Ladda ned bild
SEAT Ateca XPERIENCE
SEAT Ateca XPERIENCE
Ladda ned bild
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Ladda ned bild
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Ladda ned bild
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Ladda ned bild
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Ladda ned bild
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Ladda ned bild
SEAT Digital Cockpit 10,25" i 3 sektioner och 9,2" Infotainment display,
SEAT Digital Cockpit 10,25" i 3 sektioner och 9,2" Infotainment display,
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer fordon under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ täcker mobilitetsprodukter och -lösningar för staden. SEAT exporterar 81% av sina bilar och finns i mer än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574 100 bilar och satte med det ett nytt försäljningsrekord i företagets i historia..

SEAT-koncernen har fler än 15 000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell – där de mycket populära modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Dessa anläggningar förenas av SEAT:CODE, mjukvaruutvecklingscentret i Barcelona.

SEAT planerar investeringar på 5 miljarder euro fram till 2025 i FoU-projekt för utveckling av nya modeller, ny utrustning och faciliteter. Företaget strävar efter att göra Martorell till en anläggning helt utan koldioxidutsläpp år 2050.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum