RF/SISU

Sex förbund får medel ur Rörelsefonden för att fler ska kunna idrotta

Dela

Badmintonförbundet, Bangolfförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollförbundet, Klätterförbundet och Tennisförbundet får alla medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond 2022. Pengarna går till projektidéer som underlättar för barn, unga, vuxna och äldre att röra på sig.

Foto: Bildbyrån - Fri att använda.
Foto: Bildbyrån - Fri att använda.

– Det är glädjande att vi kan bidra till och stötta det otroliga arbete som specialidrottsförbunden gör för att fler ska kunna röra på sig, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

På gårdagens Idrottsgala meddelade Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vilka projekt som får medel ur Rörelsefonden 2022.Det innebär till exempel en fortsättning på succéprojektet Nothing But Net och att bangolf kan tillgängliggöras för fler.

Sedan starten 2017 har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet beviljat närmare 28 miljoner kronor ur Rörelsefonden. 2022 landar utbetalningen på drygt 3 miljoner.

–  Arbetet med Tillsammans för fler i rörelse bidrar till idrottsrörelsens förändringsarbete, Strategi 2025 i och med att fler nås och fler motiveras att idrotta hela livet. Att vi med gemensamma krafter i dessa pandemitider kan bidra till rörelse och gemenskap i idrottsförening är viktigare än någonsin, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Rörelsefonden är en del av initiativet Tillsammans för fler i rörelse där Svenska Spel och Riksidrottsförbundet arbetar för en idrottsrörelse som är tillgänglig för alla. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Svenska Spel och Riksidrottsförbundet uppskattar att fler än 400 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022:   

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing But Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.  

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst.

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att möjliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

För mer information kontakta

Jörgen Persson
Avdelningschef evenemang och marknad Riksidrottsförbundet
073-322 02 21

Svenska Spels pressjour
010-120 33 33

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån - Fri att använda.
Foto: Bildbyrån - Fri att använda.
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum