SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL kommenterar dagens besked kring publikfrågan

Dela

Idag meddelade regeringen att begränsningen på 50 personer vid offentliga tillställningar kvarstår men öppnar samtidigt upp för möjlighet till större evenemang vid sittande publik. Svensk ishockey har gemensamt arbetat kring publikfrågan sedan en tid tillbaka och SHL ser fram emot fortsatta dialoger kring säkra evenemang.

SHL har, tillsammans med svenska ishockeyförbundet och de olika elitligorna, arbetat med att säkra trygga evenemang för att kunna ta in publik på läktarna så småningom. Regeringen meddelade idag att arrangörer till evenemang med sittande publik kan ansöka om att bedriva evenemang för fler personer än den gräns på 50 personer vid offentliga tillställningar som i övrigt kvarstår. Hur många personer som kan tas in vid säkrade sittande evenemang återstår att se.

- Vi har stor respekt för situationens allvar och utmaningarna som följer under en global pandemi och uppskattar den goda dialogen med berörda myndigheter, inleder Michael Marchal, VD SHL. 

Elitligorna välkomnar ett beslut att anpassa beläggning utifrån respektive arrangör och för elitverksamheterna och dess förutsättningar för att arrangera säkra evenemang. 

- I det Publikprotokoll svensk ishockey gemensamt tagit fram och presenterat för myndigheter och departement menar vi att vi kan ta ansvar för evenemang för fler än dagens gräns på 50 personer, säger Michael Marchal, VD SHL.

Genom biljettförsäljning och ytorna i de olika arenorna har elitklubbarna möjligheterna till en strikt begränsning av publikflöden genom personliga biljetter, sektionering av arena och insläpp/utgång och har därmed goda förutsättningar för säkra evenemang. Dialogen med Folkhälsomyndigheten och regeringen har varit god från start och fortsätter fortlöpande.

- Att en begränsad publik får stora ekonomiska betydelser för klubbarna tror jag att vi alla förstår men ett sådant här beslut kan inte tas från ekonomi utan måste beslutas utifrån säkerhetsaspekten, och där anser vi genom arbetet med publikprotokollet och dialogen med myndigheterna att vi har kapacitet för en större publik än dagens gräns på 50 personer. Den goda dialogen och arbetet kommer därför fortsätta tillsammans med berörda aktörer utifrån dagens besked, avslutar Marchal.

Säsongsstart planeras till den 19 september som tidigare. SHL har sedan tidigare ett extrainkallad ägarmöte den 27 augusti och hinner se över Folkhälsomyndighetens beslut till dess. Eventuell ytterligare information kommuniceras efter ägarmötet. 

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum